Diari de Girona - Baix Empordà

El teatre familiar torna a l’Empordanet

▸ Demà comença a Rupià la cinquena edició d’un circuit que es tancarà l’abril de 2024 a Gualta

-

■ La cinquena edició del circuit de teatre Empordanet a escena arrenca aquest diumenge a Rupià i passarà per una quinzena de municipis fins l’abril de l’any vinent.

Aquesta inciativa, nascuda el 2018, proposa una programaci­ó estable de teatre familiar els diumenges amb circ, titelles o teatre entre d’altres. La proposta acull companyies de teatre amb espectacle­s de renom i la majoria amb reconeixem­ents.

La proposta vol contribuir a generar moviment cultural als pobles petits, cohesionan­t esforços dels diferents municipis en una programaci­ó conjunta. Amb una programaci­ó unitària es vol contribuir a la creació de nous públics, tot afavorint a la circulació d’espectador­s entre els diferents pobles i consolidan­t la indústria cultural als petits municipis.

Pel director del cicle, Pep Vila: «estem contents de poder presentar aquest circuit de teatre que arriba ja a la seva cinquena edició. Aquest any són gairebé una quinzena de municipis implicats el que vol dir que la cultura arribarà a molts punts del Baix Empordà amb espectacle­s de molta qualitat».

Per la seva banda la consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull remarca la importànci­a d’ajudar als municipis més petits a oferir espectacle­s engrescado­rs i diversos, aptes per a tots els públics i per fer arribar, en definitiva, la cultura arreu. «Es importantí­ssim que la nostra mainada tingui accés a sessions de teatre, de circ, de titelles, d’actes culturals als seus pobles; que es facin arribar espectacle­s per a petits i grans a tot arreu, independen­tment de si són pobles petits, mitjans o grans. I alhora facilitar que puguin seguir gaudint d’una extensa varietat d’espectacle­s als municipis de la rodalia. Celebrar aquestes programaci­ons ens permet riure, somiar, interactua­r i aprendre plegats, gestionar sentiments, expressar emocions, ... en definitiva créixer culturalme­nt a prop de casa».

El programa

La proposta arrancarà el 2 d’octubre a Rupià amb ¡Qué buen día! de la Companyia Maite Guevara, seguint amb De bracet (a Foixà el 16 d’octubre amb la Cia. Samfaina de Colors); el 30 d’octubre a la Tallada amb KI’aa la teva cançó (Cia. Inspira Teatre); el 13 de novembre a Albons amb Petit Univers de la Cia. Marcel Gros; el 27 de novembre a Verges amb Un vestit nou per a l’Emperador de la Pere Llimonera; el 18 de desembre a Bellcaire amb Lumière de la Cia. Txema Muñoz; el 15 de gener a Colomers amb Galetes de Formatge de la Cia. Txo Titelles; el 29 de gener a Serra de Daró amb Globe Story

d’El Perro Azul Teatro; el 12 de febrer es podrà gaudir de Kumulunimb­u de la Cia. Ortiga; el 26 de febrer a Corçà amb Les croquetes

oblidades de la Cia. Les Bianchis; el 12 de març a Ullà amb Valentina Quàntica de la Cia. Anna Roca; el 26 de març a Pals amb Tripula

de la Cia. Farrés Brothers; el 16 d’abril a Fonteta amb Disorder de la Cia. Pere Hosta; i el 30 d’abril a Gualta amb Kasumay de la Cia. Circo Los.

En el circuit «Empordanet a escena» hi col·laboren la Fundació SGAE, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i OSIC (Departamen­t de Cultural de la Generalita­t de Catalunya).

«Celebrar aquestes programaci­ons ens permet riure, somiar, interactua­r i aprendre plegats»

 ?? DdG ?? Imatge d’arxiu d’una representa­ció de ¡Qué buen día! , que demà es podrà veure a Rupià
DdG Imatge d’arxiu d’una representa­ció de ¡Qué buen día! , que demà es podrà veure a Rupià

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain