Diari de Girona - Baix Empordà

Un edifici protegit per una mostra singular

▸ Inagurat l’any 2000 amb més de 500 convidats a l’acte, va tenir més 2.000 visitants en el primer dia d’obertura

- JESÚS BADENES. SANT FELIU DE GUÍXOLS

Va ésser cap el final de l’any 1998 quan va sorgir l’idea d’en Tomàs Pla (col·leccionist­a de joguines), de formar un Museu de la joguina, aprofitant la casa que tenia a la Rambla Vidal, 46. Al començar a fer el projecte es va detectar que encara que tenint la casa quatre plantes quedava molt petita per a un museu, i el projecte va quedar en via morta. Al final de 1999 va sorgir la oportunita­t de poder comprar l’edifici del costat, números 48 i 50.

Als primers dies de l’any 2000 van ésser decisius per arribar a un acord: per un costat amb els descendent­s del senyor Vilaret i per l’altre amb l’Ajuntament que havia declarat la façana de la casa com a patrimoni i havia prohibit de fer obres a l’edifici amb la finalitat de preservar-lo d’un enderroc per a construir-hi pisos. Acabades les negociacio­ns amb les dues parts es va procedir a la compra de l’edifici per part de Tomàs Pla amb la finalitat d’adaptar i condiciona­r-lo com a museu, seguint una acurada restauraci­ó de tots els elements arquitectò­nics.

El dia 11 d’agost del 2000 es va inaugurar el «Museu d’Història de la Joguina» (col·lecció Tomàs Pla), presidit per l’alcalde i més de 500 convidats a l’acte. L’endemà es va fer una jornada de portes obertes per la qual van passar més de 2.000 persones.

Actualment, amb el projecte d’ampliació acabat, en el qual es van executar les dos escales d’emergència i la cafeteria (que té accés directe pel carrer de Sant Llorenç, 43), queden pendents d’obertura: la sala número 3 correspone­nt al primer pis, i al segon la sala número 9 (el teatre), la sala 13 i 14 que es dedicaran a les joguines de plàstic més actuals. Aquestes sales s’aniran obrint a mida que les obres de condiciona­ment ho permetin. A la tercera planta hi ha les oficines i els magatzems.

Amb el projecte d’ampliació es van executar les dues escales d’emergència i la cafeteria

 ?? DDG MUSEU D’HISTÒRIA DE LA JOGUINA ?? UN IMMOBLE PROTEGIT. L’edifici ha de conservar elements protegits 1 Una imatge d’arxiu d’abans de ser rehabilita­t 2 S’ha convertit en un punt d’atracció turística per families 2
DDG MUSEU D’HISTÒRIA DE LA JOGUINA UN IMMOBLE PROTEGIT. L’edifici ha de conservar elements protegits 1 Una imatge d’arxiu d’abans de ser rehabilita­t 2 S’ha convertit en un punt d’atracció turística per families 2
 ?? ?? 1
1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain