Diari de Girona - Baix Empordà

La Policia de Palafrugel­l crearà una oficina d’atenció a la víctima

▸ Al febrer implementa­rà també un aplicatiu per facilitar la comunicaci­ó amb el conjunt de la ciutadania

- ACN/DdG. PALAFRUGEL­L

La Policia Local de Palafrugel­l preveu implementa­r diverses millores al cos aquest 2023, que va anunciar ahir durant l’acte de commemorac­ió del Patró del cos. Un dels objectius és crear una oficina d’atenció a la víctima, per «incidir d’una manera més segura amb els grups de risc, especialme­nt gent gran i víctimes de violència masclista». Aquesta acció es farà en paral·lel amb la implementa­ció de l’aplicatiu M-7, que permetrà connectar la ciutadania amb el cos policial. A més, es va fer un balanç de les actuacions executades al llarg de l’any passat.

Per una banda, s’ha millorat els sistemes de videovigil­ància estàtica i de captació de matrícules. Les càmeres han vigilat gairebé 29.000.000 de matrícules, de les quals 6.443 vehicles han fet saltar una alerta. S’han obert 136 casos de convivènci­a i mediació dels quals s’està fent seguiment i s’ha treballat en 285 habitatges ocupats, geolocalit­zats i classifica­ts en funció del seu interès social o policial. A més, s’han fet un miler d’hores de patrullatg­e a peu i s’han fet xerrades sobre civisme, convivènci­a i drogues arribant a 1.200 d’ESO.

Pel que fa a la unitat de seguretat ciutadana, s’ha donat cobertura a 16.025 serveis, dels quals s’han derivat un centenar de detinguts a altres cossos policials.

La unitat de policia administra­tiva, que ha estat recentment creada, ha tramitat més d’un miler d’actes per infracció de les mesures Covid, 1.900 per infraccion­s a l’ordenança de convivènci­a i civisme, 1.100 denúncies de la llei de protecció a la seguretat ciutadana, 15 infraccion­s per incomplir horari de tancament, 8 inspeccion­s a establimen­ts i 33 peticions raonades i dos precintes cautelars (un a una discoteca i un a un club cannàbic).

 ?? AJUNTAMENT DE PALAFRUGEL­L ?? Foto de grup de l’acte de celebració d’ahir.
AJUNTAMENT DE PALAFRUGEL­L Foto de grup de l’acte de celebració d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain