Diari de Girona - Baix Empordà

Palamós tanca el mes de maig amb la visita de set creuers i quasi 4.400 creueriste­s

▸ La darrera escala ha estat el Windsurf, amb bandera de Bahames, que va acollir un total de 325 passatgers

- DdG. PALAMÓS

El creuer Wind Surf va tancar ahir les escales de vaixells turístics al port de Palamós en aquest mes de maig. En total han estat set escales de creuers que han portat pràcticame­nt 4.400 passatgers. La majoria han arribat a través de les dues escales del Marella Discovery 2, amb 1.600 passatgers en cadascuna d’elles. L’escala del Wind Surf és la segona de la setmana al port palamosí, després de la que va fer dilluns.

El creuer va arribar a Palamós a les nou del matí, provinent de Barcelona, i a les sis de la tarda va marxar amb destí al port francès de Sanary Sur Mer. L’embarcació, que destaca pels cinc màstils que presideixe­n la nau, portava en aquest viatge un total de 325 passatgers, la major part nord-americans. Concloses les escales del maig, pel mes de juny, al port palamosí n’hi ha previstes cinc més. Dues del Marella Discovery 2, dues del Marella Voyager, i una del Seabourn Sojourn.

El windsurf

El Wind Surf és un veler amb bandera de Bahames, i que té una eslora de 187 metres. A través de la companyia Windstar Cruises, aquest creuer ofereix diverses rutes al llarg del Mediterran­i. Les principals tarifes oscil·len entre els 3.000 i els 8.000 euros per estances d’entre set i tretze dies.

Segons la Seatride Cruise Global, la indústria dels creuers genera anualment 100.000 milions de dòlars a nivell global. Les principals empreses del sector són nord-americanes i es reuneixen periòdicam­ent en una trobada als Estats Units anomenada Fort Laurderdal­e. En la darrera trobada els actors del sector van subratllar que la indústria «és jove» i van valorar el marge de creixement d’un sector que veuen en permanent fase d’ascensió tot i el nivell de contaminac­ió d’aquests, que té una petjada de carboni equivalent a 12.000 vehicles.

 ?? PORTS DE LA GENERALITA­T ?? El creuer Windsurf fent escala a Palamós, ahir.
PORTS DE LA GENERALITA­T El creuer Windsurf fent escala a Palamós, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain