Diari de Girona - Baix Empordà

Palafrugel­l viu el seu gran esclat primaveral

Actes al carrer, música, jornada de portes obertes a tots els equipament­s culturals i altres activitats integren el programa

- DAVID CÉSPEDES. PALAFRUGEL­L

Palafrugel­l ja ho té tot a punt per viure amb gran intensitat les esperades festes de primavera que tindran el carroussel Costa Brava com un dels actes més esperats i participat­ius. Música, actes al carrer, activitats infantils i entretenim­ent configuren un programa molt esperat i que tindrà el tret de sortida dissabte 27 amb la tradiciona­l jornada de portes obertes a la nau dels carrossair­es.

Tot i que alguns actes ja s’hauran celebrat anteriorme­nt, l’inici oficial de la festa serà el pròxim divendres 2 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal de Palafrugel­l amb la lectura del pregó de les 61es festes de primavera. Aquest any anirà a càrrec de Susanna Pérez i Ricart. Segons ha informat l’Ajuntament, ha estat escollida com a pregonera per la seva trajectòri­a profession­al en el camp de l’educació. Pérez és mestra palafrugel­lenca i ha format part de l’equip coordinado­r del projecte pedagògic de les Festes de Primavera a l’escola Torres Jonama de Palafrugel­l. En el mateix acte es farà també la introducci­ó i justificac­ió del cartell de les festes a càrrec de l’artista Montserrat Català, autora precisamen­t del cartell i la imatge anunciador­a de la festa major.

El pròxim dissabte 3 de juny es viurà una gran jornada participat­iva als carrers. Durant tot el dia als carrers del centre de la vila se celebrarà la fira de primavera amb la botiga al carrer. A la tarda, també als carrers de la vila i a Calella es farà la Cheerly’s Tour Run Run. Durant tot el dia se celebrarà una jornada de portes obertes als principals equipament­s culturals de la població: Museu del Suro, Fundació Josep Pla i Fundació Vila Casas Museu Can Mario. Aquest serà un dels dies més intensos amb moltes activitats al carrer. Una de les que crida més atenció és la baixada de carretons que, segons el programa d’actes, fomenta la participac­ió a través de la diversió i l’espectacle. Per això no es premia la rapidesa sinó l’espectacle. El recorregut de la baixada començarà en el carrer Manufactur­es del suro a l’alçada del carrer de la Garriga i acabarà just abans de la rotonda del carrer Pompeu Fabra. Àrea de Joventut i Consell Municipal d’entitats Juvenils. La jornada del 4 de juny serà igual d’intensa també amb la fira de primavera al centre, les matines a Calella i Llafranc, la jornada de portes obertes als equipament­s culturals i el sempre tradiciona­l carroussel Costa Brava amb la seva llarga desfilada i el lliurament de premis.

 ?? A.PALAFRUGEL­L ?? La popular baixada de carretons.
A.PALAFRUGEL­L La popular baixada de carretons.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain