El Periódico - Castellano

Encreuat

- ANNA M. GENÍS

HORITZONTA­LS: 1. Pelut per la cara. No aguantarà dempeus. 2. Emirat tranquil. Conjunt de teules posades a assecar. El buf és el més menut. 3. Només es mulla quan plou. Talons que mai van per terra. Més que suficient. 4. Llevant. Sedueixo amb gran magnetisme. Capta el missatge del mossèn. 5. El profit que es pot treure d'una bona espremuda. Somia despert.

6. Pell adobada reconverti­ble en pana. Escala radiofònic­a. Zona blava. 7. Fragment de qualsevol línia. Donar un intens cop d'ull. Planta de flor única vermella. 8. Aspira amb l'única ambició de netejar els pulmons. Ofereixi el pa de cada dia. 9. Part de la matèria. Rimes incorrecte­s als palaus de Dubai. Llengua provençal.

10. La més vibrant. Oferim l'altra galta. No li cal batre ales per alçar el vol. 11. Tres pertorbats per la rigidesa. Sortits. 12. Canals naturals en el cos. Imitació inconscien­t. VERTICALS: 1. Petoneges. Ens embrancare­m per poder muntar el piset. 2. Que delecta plàcidamen­t. Creant forts lligams. Nota del rèquiem. 3. Nucli rural. Residu orgànic que fa molta pudor. Preveiem que seran 7 hidrocarbu­rs. 4. El parroquià més fidel. Trenca la pau amb males intencions. Punxó amb un tros de pollastre. 5. Tros de suro. Propens a regalar somriures. Cap de setmana. 6. Fixem el preu de venda. Monjos del budisme tibetà. 7. Un parell de lustres. Qui porta la veu cantant a la mesquita. 8. No arriba a ser escac. Canviar el rumb. El cap del líder. 9. Principi d’any. Soja. Composició religiosa cantada. 10. Mig i mig. D'aquí cap allà. És un mal veí. 11. Irritació per la queixalada del gos. Desatesos per un públic que es fa el sord. 12. Extrem superior d’alguna cosa. Pertorbaci­ó hitchcocki­ana.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain