El Periódico - Castellano

Encreuat

- ANNA M. GENÍS

HORITZONTA­LS: 1. Talls de sastre molt escaients. Úlcera bucal. 2. Protecció dels exiliats polítics. Explotador­s de gallines ponedores. 3. Tanquen el cercle. Farsa dansada en un moment. Fita in extremis. 4. El forat dels discs. Adepte de la primera volada. Vocal fantasmal. 5. Mig mil·lenni. Plantifica la tenda en quatre pams de terra. Representa que al teatre sempre és dramàtic. 6. Estat consistent. Institut que conserva la natura.

7. La pastora més graciosa del ball. Element d’un conjunt. 8. Eviti que la tropa quedi indefensa. Paràsit amb mala cara. S'aixeca per cridar l'atenció del mestre. 9. Epíleg del llibre. Empaitar pel pati de l'escola. Motor de la canoa. 10. Núvol baix de capa uniforme. Crea forts lligams. 11. Animal que no diu ni bèstia. Juntament amb el cúbit, formen l'avantbraç. El que s'escapa dels pulmons. 12. Segella cartes sense gastar una gota de saliva. Dret romà escrit en cursiva.

VERTICALS: 1. Els colors de l'estiu. Propi d'una àrea. 2. Èquids de Setcases. S'escapa de la gossera en busca de carn tendra. 3. Ròmul i Rem. Ploma de canya utilitzada en l’antiguitat. Un bon àpat. 4. Casc punxegut del cavaller que optava per donar la cara. Cos ocular que ens permet pestanyeja­r. Al fons del mar. 5. El darrer vagó. La seva grandària decideix el color de la bandera. El seu anvers sol ser una creu. 6. Aturem la pilota i no la deixem escapar. Navegant, pel mar o per la xarxa. 7. Suposició que no troba el seu lloc. Narcòtic derivat del cascall. Un dia inacabable.

8. Banc de sorra al litoral. Com mort. 9. Avivi el foc. Faran atenció. El centre de la diana. 10. Defecant. No és fruit de la nostra imaginació. 11. Tir que, tot i ser fallit, val per tres. Tallem el borrissol. Tros de budell capicua. 12. Sagaç. Habitant d'Albacete o de Guadalajar­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain