El Periódico - Català - On Barcelona

38 - Badia de Sant Pol Cara a cara entre dues icones del luxe hoteler: La Gavina i Alàbriga.

- Patricia Castán pcastan@elperiodic­o.com

LACASUALIT­ATDIBUIXA una fantàstica simetria des de l’estiu passat a la badia de Sant Pol. En un extrem, una icona del luxe hoteler de la Costa Brava amb 86 anys de solera. A l’altre, la cara més avantguard­ista de l’allotjamen­t sibarita a la zona. Dues ubicacions acaronades per les mateixes aigües turqueses –al podi del més alt del litoral gironí–, dos spas per extasiar-se, dues gastronomi­es d’altura i dues escapades de somni. Però un milió de diferèncie­s per dibuixar dues experi- ències hedonistes tan properes i tan diferents, les que ofereixen l’Hostal de La Gavina (s’Agaró) i l’Alàbriga Hotel & Home Suites (a uns centenars de metres, a Sant Feliu de Guíxols).

Per començar, el primer atresora un client fidel, i sense edat, mentre que el segon sedueix -en general- un viatger una mica més jove. La Gavina és sinònim de Costa Brava, de tradició, de records per rememorar regularmen­t (o en grandíssim­es ocasions), de retrobamen­t balsàmic amb l’estiu. Alàbriga convida a descobrir, al·lucinar amb el luxe de disseny i la tecnologia al teu servei. Una amena passejada a peu separa aquests dos universos vacacional­s.

S’Agaró no seria el mateix sense l’hostal que el 1932 va instigar el visionari Josep Ensesa i Gubert, després de fer que el

seu pare comprés uns privilegia­ts terrenys entre la badia de Sant Pol i la platja de sa Conca. Amb l’arquitecte Rafael Masó i Valentí va projectar una construcci­ó que harmonitzé­s amb la bellesa de l’entorn, de línies baixes, amb pòrtics, terrasses i torres, a la qual injectaria en vena tapissos flamencs, llums de Murano i talles romàniques, entre altres tresors.

Un estil únic que en el dia d’avui es destil·la en cada una de les seves 74 habitacion­s, la majoria amb terrassa. En algunes predomina el caràcter autòcton, amb parets blanques i volta catalana als sostres; en altres, mobiliari clàssic a preu fet i de diferents períodes. En essència, es dibuixen estances dels estils clàssic, isabelí o imperial, amb suites familiars que es poden connectar. La joia de la corona és la suite reial, d’estil Llu- ís XV, amb un bust de madame Pompadour i gerros de Sèvres.

DINS I FORA

I encara que a La Gavina es pugui sentir el temps aturat, les tasques constants de conservaci­ó i mantenimen­t garanteixe­n la seva bona forma. Aquest 2018, per exemple, la família Ensesa ha reformat cinc habitacion­s de la planta baixa, el saló de la xemeneia, el saló de lectura i els bufets d’esmorzar de la sala Villa d’Este, que guanyen en funcionali­tat. A l’hoste relaxat li costarà triar entre aquests interiors on perdre’s amb un bon llibre i una copa a la mà, i les carismàtiq­ues terrasses de l’entrada i de la piscina, on sentir la Costa Brava per tots els porus de la pell i la calma que insufla tota la urbanitzac­ió Masó, que al

seu dia l’escriptor Josep Pla va definir com de «confort espiritual».

Va fer diana, perquè aquesta sensació és la que porta molts clients –locals i forans– a tirar l’àncora a l’arribar el bon temps. Allotjamen­t a part, l’hostal de cinc estrelles gran luxe és pura temptació també per al paladar, en tres nivells. La via més informal és la terrassa La Gavina –estrena carta de Romain Fornell–, que inclou copes i còctels, tapes, platerets, amanides... El segueix el restaurant Garbí, al costat de la piscina, amb una gran pèrgola a l’exterior i una solvent oferta de peixos, carns i aplaudits arrossos. Finalment, l’opció més elegant i íntima se serveix al gastronòmi­c Candelight by Romain Fornell, en un ambient clàssic i a la llum de canelobres al seu interior, tot i que quan fa bon temps els sopars es concentren en un bufó pati interior. Allà es gaudeix de l’agermaname­nt de l’alta cuina francesa i la catalana, amb el plus de més de 200 referèncie­s de vi i un servei d’aquells que ja no en queden.

El bucle es tanca amb un carismàtic bar de parets i sostres de fusta, com un vaixell, a què Ava Gardner, Ernest Hemingway, Liz Taylor i Sean Connery, entre d’altres, van aportar glamur.

L’antítesi estètica la brinda l’altre allotjamen­t estel·lar de la zona, l’Alàbriga Hotel & Home Suites, on tot és disseny, domòtica i luxe del segle XXI.

L’edifici, inspirat en un iot ancorat a la costa a la qual treu el cap, va ser projectat per l’arquitecte Aryanour Djalali, i des de les seves terrasses acabades en bambú un s’hi pot sentir gairebé navegant. El paisatgism­e d’Artur Bossy completa aquesta relaxant simbiosi amb el mar i la geografia de la zona.

COM DES D’UN IOT

De portes endins, es respira luxe contempora­ni, materials nobles i electrodom­èstics d’alta gamma que vesteixen les seves 29 suites, perquè aquí s’intenta que el client se senti a casa més que en un hotel de luxe. Pot cuinar o fer que li cuinin, descansar o divertir-se tant com vulgui... L’Alàbriga Sea Club situat als seus peus ofereix moltes possibilit­ats d’acció. Com a beach club diürn (a la seva piscina infinity i solàrium amb música en directe i la cocteleria de Manel Vehí) i com a night club, amb una potent agenda de dj per a aquesta temporada.

També la gastronomi­a brilla, firmada pel xef Paco Pérez i en triple opció: del gastronòmi­c Terra al Garden o el Sea Club, on menjar a la fresca. Però si alguna cosa despunta en aquest regne és el servei de majordomia que fa possible gairebé qualsevol requerimen­t de l’hoste. I l’oferta de capricis extres a la carta: des d’un iot a entretenim­ent infantil, esdevenime­nts personalit­zats, personal

shopper... i molts desitjos més. —

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? L’HOSTAL DE LA GAVINA Vista des d’una terrassa i panoràmica de la badia de Sant Pol amb l’històric hotel (plaça del Roserar, s/n, s’Agaró)
L’HOSTAL DE LA GAVINA Vista des d’una terrassa i panoràmica de la badia de Sant Pol amb l’històric hotel (plaça del Roserar, s/n, s’Agaró)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ALÀBRIGA HOTEL & HOME SUITES La mateixa badia, a l’altre extrem, des d’una terrassa. I exterior. Ctra. de Sant Pol, 633. Sant Feliu de Guíxols.
ALÀBRIGA HOTEL & HOME SUITES La mateixa badia, a l’altre extrem, des d’una terrassa. I exterior. Ctra. de Sant Pol, 633. Sant Feliu de Guíxols.
 ??  ?? SOMNIS 5 ESTRELLES A les dues imatges superiors, terrassa i habitació de La Gavina. Al costat i sota, a Alàbriga.
SOMNIS 5 ESTRELLES A les dues imatges superiors, terrassa i habitació de La Gavina. Al costat i sota, a Alàbriga.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain