El Periódico - Català - On Barcelona

Els escamarlan­s saltats de Joan Manubens, del Passadís del Pep.

-

«El meu pare, Joan Manubens, acabava els àpats amb aquest plat que es feia en olles i paelles immenses. No podré oblidar mai l’olor de quilos i quilos de ceba confitada».

INGREDIENT­S

- 8 peces d’escamarlà fresc de la costa (500 g aproximada­ment)

- 200 ml d’oli d’oliva verge extra

- Bitxo picant (una petita part)

- 2 cebes

- Una branca de romaní

- Sal

ELABORACIÓ

DE LA CEBA CONFITADA 1. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana per poder confitar-la. 2. Poseu en una cassola 150 mil·lilitres d’oli (no ha de cobrir completame­nt la ceba), una part de la branca de romaní i afegiu-hi la ceba. Deixeu-la coure a foc baix removent-la uns 40 minuts, fins que adquireixi una tonalitat daurada, no torrada. 3. Una vegada finalitzad­a la cocció, reserveu-la.

DELS ESCAMARLAN­S I LA CEBA

1. En una paella, afegiu-hi 50 mil·lilitres d’oli i el tros de bitxo (poseu-n’hi poca quantitat perquè no es tracta que piqui molt sinó de donar-hi un toc picant). 2. Amb l’oli ben calent, afegiu-hi els escamarlan­s, una mica de sal i salteu-los durant un minut aproximada­ment per cada banda amb el foc a mig gas. 3. Després afegiu la ceba confitada a la paella i salteu-ho tot junt aproximada­ment un minut o fins que la ceba ja estigui calenta. 4. Serviu-ho.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain