El Periódico - Català - On Barcelona

No me da la vida, una oda a les imperfecci­ons.

‘No me da la vida’ és el nou llibre de Lucía Be, en què aborda situacions quotidiane­s plasmades en format de diari

-

RESULTA GAIREBÉ IMPOSSIBLE contenir els somriures, i de vegades fins i tot les rialles, davant de les il·lustracion­s de Lucía Be. ¿La clau? Una barreja d’humor i situacions quotidiane­s adornades amb dibuixos, fotografie­s i records plasmats en paraules. No me da la vida.

Diario de una dama sobrepasad­a és el nou llibre de Lucía Be, una periodista que va deixar la seva feina per anar-se’n a viure a un poble apartat i que ara es defineix a si mateixa com a «comediant, dibuixant, dissenyado­ra i barretaire en les seves estones lliures».

En aquest diari de 160 pàgines, compost de trossets de la seva vida que va anar recopilant en notes de mòbil i llibretes, Lucía ens obre les portes als seus drames i lluites diàries amb el temps i amb les seves pròpies pors. I aquest és, precisamen­t, el seu encant: és impossible no veure’s reflectit en les situacions i «neures», com les anomena ella, que descriu. I si al llegir-lo no penses en tu mateix ho faràs en totes les vegades que vas haver d’aguantar la histèria de la teva millor amiga o de la teva germana o de la teva mare.

Tindràs tanta empatia amb l’autora que no et sentiràs tan culpable la pròxima vegada que et passis el dia ajornant coses o quan diguis allò d’«avui aniré a dormir d’hora» i a la una del matí continuïs despert amb el mòbil a les mans. Ens passa a tots, admetem-ho. I encara que no es tracta d’un llibre d’autoajuda, et deixarà alguns savis consells, adornats amb una bonica il·lustració. Per exemple: «Quan creguis que el món s’enfonsa, queda amb una amiga per arreglar-lo». O: «Aprofita l’ara, estima’t. Abraça els teus mixelins i els teus ossos». Perquè Lucía defensa que «està bé llevar-se tard, fer-la bona, plorar sense saber per què» i que s’ha d’aprendre a afrontar amb humor aquells dies en què l’únic que pots pensar és: «Necessito un ctrl+z a la meva vida». El diari de Lucía Be és una oda a les imperfecci­ons i també als savis consells d’una mare, a les ocurrèncie­s dels nens, a les pel·lícules que en muntem, a fer bescuits amb plàtans passats per combatre l’estrès... En definitiva, a tots aquells moments que ens «donen vida». —

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain