El Periódico - Català - On Barcelona

ULTIMATE FRISBEE

-

ha 70-75 jugadors rondant sobre escombres de mentida (juguen amb pals de PVC). Hi ha Copa Catalana, Lliga, torneig europeu i ben aviat es juga el Mundial: el 30 de juny i l’1 de juliol a Florència.

«No és l’esport de Harry Potter –puntualitz­a la Sandra–. És l’esport que va néixer de Harry Potter». Ells ni volen ni deixen anar encanteris col·legials. A la Sandra ni tan sols li agrada Harry Potter, diu rient. Fa tres anys que hi juga. És la presidenta dels Barcelona Ea- Fa dècades que la gent llança frisbees amb ímpetu golejador. Això és que estan jugant a ultimate. Vindria a ser una barreja de futbol americà i netball (un derivat del bàsquet) però amb disc volador. «El concepte més important és l’esperit de joc», resumeix Rory, jugador de Bravas, l’equip d’ultimate frisbee més antic d’Espanya. Van començar a llançar frisbees deu fer 20 anys. «Avui tenim més de 50 jugadors censats», detalla. «La lliga catalana té 14 equips, 4 a Barcelona», apunta. A l’octubre organitzar­an el Campionat d’Europa d’Ultimate Platja de Clubs a Castelldef­els.

És un invent americà. Esport mixt. Cal puntuar en una zona d’anotació, com en el rugbi, però s’evita el contacte físic i no es pot córrer amb el disc a la mà. «No hi ha àrbitres –explica Rory–. Cada jugador parla amb l’altre equip per arreglar qualsevol cosa. Fins i tot en els campionats del món». Ricky, un dels capitans dels Peixets, assenteix. «A part de la competició, hi ha un trofeu al millor esperit esportiu». Malgrat la seva experiènci­a, els curiosos els continuen fent la mateixa pregunta: «Que si s’hi juga amb gos». —

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain