El Periódico - Català - On Barcelona

¿GELAT BONÍSSIM DE QUÈ?

El de coco i gingebre o el de cacauet amb sèsam salat són alguns dels maridatges amb els quals experiment­a DelaCrem

-

És primera hora del matí i Massimo Pignata ja és a la fruiteria selecciona­nt la fruita de temporada (i, si és possible, de proximitat) amb què cobrirà la producció del dia d’avui. Que no el convencen els préssecs, doncs agafa els albercocs. “La nostra producció és diària, i aquest és l’eix de la nostra filosofia. Així que no tenim un estoc de sabors. A vegades, un sabor s’acaba, o directamen­t, no n’hi ha. El client que no ho entengui, no és el nostre client”. Així de rotund es mostra el gelater, que en vuit anys ha fet de DelaCrem un dels obradors artesans de més qualitat de Barcelona. Les seves elaboracio­ns desta- quen, en primer lloc, per la cremositat (fruit de la producció diària i els ingredient­s frescos utilitzats). “Amés, no utilitzem una base i després hi afegim el sabor, com fan altres. Nosaltres cuinem les cremes una per una, optimitzan­t l’equilibri en cada recepta”, assegura Pignata. “Són gelats poc pesats i baixos en greixos”.

Des de la confluènci­a entre els carrers d’Enric Granados i Consell de Cent, la gelateria segueix sent fidel a la seva aposta inicial –els sabors tradiciona­ls, com el de mandarina o el clàssic torró–, a vegades amb un toc més local (com el gelat de mel i mató). A més a més, du- rant els últims dos anys, s’han llançat a provar noves mescles, moltes d’elles sorgides de la col·laboració de Massimo amb diferents xefs. De les seves converses amb l’staff de Yakumanka, per exemple, va sorgir la idea de començar a treballar el cacauet, que barrejat amb sèsam salat, ha donat lloc a un dels sabors que funcionen millor.

I va ser Marc Blesa, el xef del restaurant Khaosan Street Food, qui li va suggerir fer un gelat de coco i gingebre, que causa furor. La gianduia amb pistatxo és un altre tre d’aquells maridatges originals que abracen la innovació sense oblidar les arrels. Italianes, per r descomptat. t.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain