El Periódico - Català - On Barcelona

- Ruta sense guiris

El xef Òscar Manresa acaba de publicar un llibre sobre el mercat més emblemàtic de Barcelona. Aquestes són cinc de les seves parades preferides

-

El xef Òscar Manresa comparteix els llocs més autèntics de la Boqueria.

Com tants altres barcelonin­s, Òscar Manresa tem que el mercat de la Boqueria acabi sent devorat pels turistes i es converteix­i en «un lloc de menjar per emportar-se, amb sucs i fruita pelada.» Per això ha escrit Mi Boque

ria (Planeta Gastro), on recorre la història, els secrets i els personatge­s d’11 parades, i afegeix receptes elaborades amb els productes dels botiguers, que retrata el fotògraf Xavier Torres-Baccheta. «Seria una llàstima que es perdés el que va ser considerat per la CNN l’any passat el millor mercat del món», comenta el xef del veí Casa Guinart, Torre d’Alta Mar i Casa Leopoldo, entre altres restaurant­s.

La publicació del llibre és una bona excusa per quedar amb ell en aquesta «joia que s’ha de cuidar». Amb ell visitem cinc dels negocis que tant li agraden. «Si perdem aquesta gent, perdrem la Boqueria». Quedem avisats.

BOLETS PETRÀS

«Sens dubte, aquest és un dels referents de la Boqueria. Ha passat de pare, el Llorenç, a fill, el Xavi, que ha reinventat l’oferta i ha aconseguit fer rendible el negoci oferint, a més de bolets, productes com flors i tòfona. M’agrada la seva varietat de bolets perquè sempre té el millor producte en el millor moment. I amb la seva inquietud de buscar coses noves, ha ajudat els xefs a innovar a la cuina».

OLIVES FRANCESC PEIX PILI PEIX SISETA

«Una parada familiar que serveix els seus peixos als restaurant­s i a la clientela de tota la vida. En definitiva, a la gent que sap que, malgrat el turisme, el mercat continua oferint gènere de qualitat. En aquest cas, espardenye­s, popet, gamba de la costa, rap i lluç són els seus millors productes. Te’l netegen, te’l deixen perfecte per arrebossar o per congelar... Demana el que vulguis, que t’ho faran a mida.» «L’amo del negoci, Francesc Oliveta, és el Toni Soprano de la Boqueria: sempre amb el puro observant el mercat des d’un racó, de vegades comptant bitllets de 20 euros, vestit de negre, lluint la seva gran panxa. Sens dubte, un tipus carismàtic, encantador, que no només ven les millors olives (molts restaurant­s són clients seus); ¡atenció a les seves banderille­s!».

SOLER CAPELLA

«Aquest negoci ha tirat endavant donant servei a molts restaurant­s de la ciutat i renovant la botiga, que ara llueix molt més moderna. Ofereix carn amb tres, quatre, cinc setmanes d’envellimen­t, serveix productes de la granja més prestigios­a d’Espanya, El Capricho (Lleó), i el seu cabrit és boníssim. Per això compta amb una bona clientela de tot Barcelona». «La Montse és l’ànima d’aquesta parada del mercat que ha passat de pares a fills. En aquest cas, de mare, la Pili, a filla. Diria que és la botiga de marisc per antonomàsi­a de la Boqueria. Té els millors llamàntols, bous de mar... El seu mèrit (i el senyal que ho fa molt bé) és que es manté gràcies al públic local perquè els guiris no s’emporten una llagosta de tornada als seus països».

 ?? JOAN CORTADELLA­S ??
JOAN CORTADELLA­S
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain