El Periódico - Català - On Barcelona

- Recepta

-

L’‘ají’ de pollastre de Carlos Londres, de La Vinoteca Torres.

«És el plat preferit dels que feia la meva mare, el que més me la recorda. És molt bona cuinera», comenta Carlos Londres, xef de La Vinoteca Torres.

INGREDIENT­S

— 1 pollastre del Penedès Label

Rouge tallat a quarts — 300 g d’ají groc fresc — 100 g de ceba de Figueres — 2 alls — 40 ml d’oli de gira-sol — 50 g de nous del país — 80 g de formatge feta — 200 g de pa sense gluten — 2 cullerades d’oli d’oliva

verge extra suau — 50 ml de llet sencera — 500 ml de brou de pollastre — Per a la bresa: 50 g de ceba de

Figueres, pastanaga i api — Per a la guarnició: 800 g de patates rostides, 4 ous de guatlla cuits i 200 g d’oliva negra.

ELABORACIÓ

1. Coeu el pollastre amb la bresa i dues cullerades de sal amb aigua freda entre 45 minuts i 1 hora, fins que quedi tendre. Un cop a punt, desosseu-lo, esgruneu-lo i reserveu-lo. 2. Coleu el brou i reserveu-lo. 3. Per a la crema d’ají groc, talleu-los en dos de llarg, retireu-ne les llavors i escaldeu-los un parell de vegades per treure’ls una mica el picant. Escalfeu la ceba, l’all sec, incorporeu-hi l’ají groc, ofegueu- ho durant 5 minuts a foc lent i tritureu-ho tot en una batedora amb l’oli de gira-sol. 4. Per a la crema de nous i formatge, tritureu en una batedora el pa ja hidratat amb la llet, el formatge, les nous, la sal i reserveu-ho.

PREPARACIÓ DEL PLAT

1. En una cassola mitjana, poseu-hi dues cullerades d’oli d’oliva suau. Una vegada calent, afegiu-hi la crema d’ají groc i treballeu-la amb una cullera fins que bulli. 2. Afegiu-hi la crema de nous i el brou de pollastre, i treballeu-ho a foc lent durant 10 minuts. 3. Poseu-hi el pollastre esgrunat, i deixeu que s’integrin tots els sabors i rectifique­u-ho de sal. 4. Decoreu-ho amb la guarnició: les patates, l’ou de guatlla cuit i les olives.

 ??  ?? 8 PERSONES DIFICULTAT: MITJANA
8 PERSONES DIFICULTAT: MITJANA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain