El Periódico - Català - On Barcelona

Abans del seu concert al Poble Espanyol, et descobrim 10 raons per respectar Lenny Kravitz.

Amb motiu del seu concert al Poble Espanyol, recordem les coses bones que ha fet el cantant pel món

-

Lenny Kravitz ha venut 40 milions d’àlbums i ha guanyat quatre Grammys, però hi ha una cosa que, gairebé des del principi de la seva carrera, li ha costat aconseguir: el fervor crític. ¿Deu ser perquè la majoria de crítics encara són homes i Kravitz està considerat un dels músics més sexis de la història? ¿És pura enveja masculina? Sigui pel que sigui, l’odi per Lenny, que actua a Barcelona el dijous 5 de juliol, sembla una cosa injusta si repassem la seva vida i obra. Aquí teniu 10 motius per estimar-lo.

1. ‘JUSTIFY MY LOVE’ DE MADONNA

El seu primer número u va ser com a cocomposit­or d’un tema aliè, la hipnòtica perla trip hop que va avançar l’estil més xiuxiuejat i parlat que cantat de l’àlbum Erotica. Kravitz feia també uns cors amb certes inflexions sexuals. Clàssic 90.

2. ‘IT AIN’T OVER ‘TIL IT’S OVER’

Digueu el que vulgueu sobre la retromania recalcitra­nt de Kravitz (una cosa a què rarament s’han enfrontat els artistes del segell Daptone), però aquesta cançó està impression­antment ben composta, arreglada i interpreta­da. Ell mateix tocava tots els instrument­s, excepte les seccions de corda i vent de metall.

3. EL DISC DE VANESSA PARADIS DEL 1992

Kravitz (llavors, nòvio de Paradis) va produir i va ajudar a compondre aquest àlbum impossible d’odiar, carregat de clàssics instantani­s com Be my baby,

Sunday mondays i Gotta have it, aquesta última un bonus track: anaven sobrats.

4. EL ‘RIFF’ D’‘ARE YOU GONNA GO MYWAY’

Quan es publica algun top 100 dels millors riffs de guitarra de la història, no acostuma a faltar-hi el d’aquest single del 1993; una de les cançons més difícils de la col·lecció de videojocs Guitar

hero. El vídeo és un clàssic en si mateix, per cert.

5. LA SEVA BUFANDA GEGANT

Cap al novembre del 2012, va sorprendre a tothom passejant pels gelats (però no tant) carrers de Nova York amb una bufanda més gran que la vida. Als fotògrafs no se’ls va escapar aquest detall enorme i aquestes imatges van ser objecte de paròdia salvatge en el món de la moda durant anys.

6. ZOË KRAVITZ

No oblidem que, sense l’aportació de Lenny, no hauria arribat mai al món aquesta model i actriu, cada vegada més perseguida pels directors de repartimen­t. Ha captivat a Mad Max: fúria a la carretera, a la sèrie Big little lies i, fa poc, al thriller íntim Gemini.

7. EL SEU TRIBUT A PRINCE

Durant la cerimònia d’ingrés al Rock and roll Hall of Fame de l’any passat, Kravitz va fer un gran tribut a Prince. La seva ar-

HA FUNCIONAT A LA PANTALLA AMB PEL·LÍCULES COM ‘PRECIOUS’ I ‘ELS JOCS DE LA FAM’

ma inesperada: el bisbe Hezekiah Walker i The Love Fellowship Choir, que van insuflar esperit de gòspel a When doves

cry i The cross.

8. LA SEVA RESURRECCI­Ó DEL 2008

De tots els discos que va gravar en la dècada dos mil, It is time for a love revolu

tion va ser, amb certa raó, el més ben rebut. Ho deixem en amb certa, perquè algunes rimes són de manual: ¿ today amb away? ¿ Ready amb steady?

9. ÉS UN ACTOR BASTANT DECENT

Fins i tot els seus pitjors haters ho admeten: Lenny funciona a la pantalla. Com a infermer a Precious, estilista a la trilogia Els jocs de la fam (foto) o director de cinema en la sèrie Better things, s’ha defensat i ha convençut.

10. AQUEST SOLO DE TROMPETA DE SET MINUTS

It’s enough!, single d’avançament del nou disc, Raise vibration, inclou això, un solo de trompeta de set minuts. El jazz ha tornat a primera plana. En el concert de dijous, 5 de juliol, al Poble Espanyol, la cosa podria anar a més: Kravitz és un conegut fan dels solos llaaaargs. ¿Algú cridarà « ¡it’s enough! »? —

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain