El Periódico - Català - On Barcelona

CONCERT SOLIDARI

L’Associació pel Desenvolup­ament de Projectes Solidaris al Sàhara organitza dimecres que ve a Luz de Gas ‘Toca un Blues pel Sàhara’ i, en paral·lel, farà entrega del premi Els Ulls de Dakhla

- María Torres

L’organitzac­ió no governamen­tal Associació pel Desenvolup­ament de Projectes Solidaris al Sàhara (APSS) ha organitzat una nova edició, la tercera, de Toca un Blues pel Sàhara, amb l’objectiu de recaptar fons per posar en marxa diferents projectes a la zona. En paral·lel es farà entrega del premi Els Ulls de Dakhla a la Solidarita­t i DDHH a Pilar Bardem, a la sala Luz de Gas de Barcelona. L’acte tindrà lloc el pròxim 24 d’octubre. El concert se celebra cada dos anys i els seus guanysvan destinats, en la seva totalitat, a finançar els projectes de l’ONG en els quals també, gràcies a la solidarita­t de Luz de Gas, han pogut col·laborar en edicions anteriors artistes de talla internacio­nal. En el pròxim concert hi actuaran Aziza Brahim, Smoking Stones, Amadeu Casas, Los Salvajes, Yonder Choir, Xavier Soranells i Toni Albà.

L’APSS va tenir el seu origen en el desig d’ajudar els refugiats sahrauís dels campaments a l’Hammada algeriana de Tindouf. S’ha de recordar que el Sàhara Occidental va ser l’última colònia espanyola, abandonada el 1975, amb una història convulsa i greus problemes per al conjunt de la població. APSS desenvolup­a la seva feina amb malalts crònics i diabètics, i també recolza les víctimes de mines, una altra de les seves preocupaci­ons és proporcion­ar material i medecines. Així mateix, ofereix su- port tècnic al personal sanitari, concretame­nt a l’Hospital de Dakhla, ubicat al campament a prop de la frontera amb Mauritània.

El citat campament és el més extens i dur dels existents. Dakhla disposa de set centres d’assistènci­a situats a les dairas o barris on s’atenen en una primera instància els malalts que d’allà són reconduïts a l’Hospital de Dakhla o a Rabouni la capital, segons la gravetat i la urgència del cas.

Unavegada comprovada l’eficàcia i optimitzac­ió dels recursos, així com la seva viabilitat, el projecte es farà extensiu i es portarà a la resta de campaments o wilayas.

 ??  ??
 ??  ?? ESCENES. Diferents moments de l’actuació musical de suport al Sàhara.
ESCENES. Diferents moments de l’actuació musical de suport al Sàhara.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain