El Periódico - Català - On Barcelona

En família

El Petit Liceu comença la temporada amb ‘Mans a l’òpera!’ una nova producció que mostra amb humor els racons del gènere

-

El Petit Liceu obre la temporada amb Mans a l’òpera!

El 1989, La Cubana va portar a l’escenari Cómeme el coco, negro. L’argument anava més o menys així: per una confusió d’horaris en la promoció, els espectador­s arribaven al teatre just quan l’espectacle, una revista musical, acabava de finalitzar i ja no els quedava cap més opció que ajudar a recollir els decorats i menjar-se l’entrepà de mortadel·la que els donaven. La maniobra servia per retre homenatge a les companyies modestes i mostrar el món del teatre per dins. Salvant les distàncies, és similar al que pretén Mans a l’òpera!, espectacle de nova producció que aquest cap de setmana obre la temporada d’El Petit Liceu.

En aquest cas, el públic arriba al teatre quan els actors assagen, suposadame­nt, per a la representa­ció de L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti. Amb humor i nú- meros de circ, executats per quatre tècnics omnipresen­ts que treballen perquè tot estigui a punt per a l’estrena, l’obra mostra el món de l’òpera darrere del teló.

L’espectacle, un bon bateig en el gènere, dura una hora i quart i està pensat per a un públic més gran de 6 anys. Si la cosa us agrada, sempre es pot seguir. El programa continuarà amb Allegro Vivace (18 de novembre), una retrospect­iva operística concebuda per Joan Font, de Comediants, i continuarà amb el clàssic La petita flauta màgica (15 i 23 de desembre i 20 de gener); Mozart, vist un altre cop amb la mirada de Comediants. Tanca el cicle Els músics de Bremen (7, 13 i 14 d’abril), a partir del conegut relat dels germans Grimm. —

 ??  ??
 ?? A. BOFILL ??
A. BOFILL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain