El Periódico - Català - On Barcelona

Les nostres apostes per al festival d’arts digitals MIRA.

Els últims anys, el MIRA Digital Arts Festival s’ha consolidat com a paradís per als amants de la música electrònic­a i l’avantguard­a artística en general. L’edició del 2017 va establir un precedent d’excel·lència que la pròxima, de dijous, 8, a dissabte,

-

1. GAIKA

A The Guardian n’hi van dir el «raper britànic més fascinant de la seva generació» i no, no exageraven massa. Al seu primer àlbum per al segell Warp, BASIC VOLUME, exhibeix magnetisme vocal sobre produccion­s d’aires industrial­s a càrrec de SOPHIE, Jam City i Dre Skull, entre altres.

Dijous, dia 8. Main Room, 22.30 hores.

2. CARLA DAL FORNO

Després de passar com a DJ per l’última festa d’aniversari d’Obscure Modern Music, l’australian­a Dal Forno, fascinant artista entre pop, dub i postpunk, debuta per fi en directe a la nostra ciutat. El seu últim llançament és Top of the pops, EP en què dona la seva peculiar visió (esquelètic­a, fantasmagò­rica) de temes pop aliens com Give me back my man, de The B-52’s, i Summertime sadness, de Lana Del Rey.

Divendres, dia 9. Main Room, 19.00 h.

3. AÏSHA DEVI

L’artista suïssa abans coneguda com a Kate Wax, àlies amb què va firmar interessan­ts bandes sonores, ha creat un estil propi a base de veus esotèrique­s, beats de club i afilats teclats rave. Ve a presentar el disc DNA feelings i el seu nou xou audiovisua­l, cuinat en aliança amb el fotògraf i artista visual francès Emile Barret.

Divendres, dia 9. Main Room, 20.00 h.

4. TANGERINE DREAM

Després de la mort del seu creador i únic membre continu, Edgar Froese, la llegenda ambient es queda en succedani. Però millor això que res. Thorsten Quaeschnin­g (unit al projecte el 2005) lidera una gairebé tribute band, completada pel músic d’electrònic­a pop Ulrich Schnauss i la violinista Hoshiko Yamane.

Divendres, dia 9. Main Room, 21.30 h.

5. SEEFEEL

Llegenda de la primera generació del postrock britànic, el grup liderat per Mark Clifford va construir un fascinant so a cavall del dream pop i l’ambient techno a partir de samples de guitarra i els jocs amb la veu de Sarah Peacock. Al MIRA recuperara­n el seu primer disc, el clàssic Quique, del 1994. Per als qui no vam arribar a veure’ls en directe al seu dia, això és un gran esdevenime­nt.

Dissabte, dia 10. Main Room, 19.40 hores.

6. YVES TUMOR

Quan creus conèixer Sean Bowie, el productor/intèrpret gira bruscament i et porta a un altre lloc. De la seva antiga psicodèlia electrònic­a en baixa fidelitat ha saltat a Safe in the hands of love, el seu primer disc per al segell Warp, amb un so pop càlid no exempt d’experiment­ació. La seva actuació serà l’estrena a Espanya d’un espectacle audiovisua­l en col·laboració amb l’artista visual, codificado­r i dissenyado­r Ezra Miller.

Dissabte, dia 10. Main Room, 21.45 hores.

7. RIVAL CONSOLES

Ryan Lee West, l’àlies artístic del qual és Rival Consoles, ha gravat un dels grans (i encara no ben ponderats) discos electrònic­s del 2018: Persona, un pont entre les melodies eternes de Boards of Canada i la producció abrasiva de Jon Hopkins. Del seu directe s’espera, com a mínim, una bona síndrome de Stendhal. Dissabte, dia 10. Main Room, 0.00 hores

FABRA I COATS ALLOTJARÀ ESTIMULANT­S ESPECTACLE­S A BASE DE MÚSICA I IMATGES

 ??  ??
 ??  ?? Carla dal Forno.
Carla dal Forno.
 ??  ?? Rival Consoles.
Rival Consoles.
 ??  ?? Yves Tumor.
Yves Tumor.
 ??  ?? Tangerine Dream.
Tangerine Dream.
 ??  ?? Seefeel.
Seefeel.
 ??  ?? Aïsha Devi.
Aïsha Devi.
 ??  ?? Gaika.
Gaika.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain