El Periódico - Català - On Barcelona

José Pizarro, xef que triomfa a Londres, tria els seus preferits de Barcelona.

El xef extremeny, que triomfa a Londres amb els seus establimen­ts de cuina espanyola creativa (José Tapas Bar, Pizarro Restaurant, José Pizarro i Little José), ha llançat el llibre ‘Cataluña. Una aventura gastronòmi­ca’ (Cinco Tintas). Aquests són els seus

-

1 TICKETS Creativita­t fora d’aquest món

«Una mica de bogeria d’Albert Adrià, la creativita­t del qual està fora d’aquest món. Sempre hi vaig (Paral·lel, 164) una vegada a l’any i m’ho passo molt bé. Disfruto tota l’experiènci­a: les tapes (les olives, les navalles, el bocata d’ibèric) i la sala dolça (¡la rosa comestible!)».

3 LA COVA FUMADA Més que menjar, són vivències

«És un estil de restaurant ideal per quedar amb amics (Baluard, 56). Sempre t’ho passes bé i menges bé. Més que menjar, són vivències: l’autèntica bomba de la Barcelonet­a (jo faig la versió anomenada Bermondsey bomb), el pop a la planxa i les gambetes, que et donen una alegria quan les veus i les tastes. Molt autèntic».

4 MAREA ALTA Les vistes gairebé són secundàrie­s

«Necessito saber qui fa els productes: l’oli, el vinagre, el formatge... I Enrique Valentí, també. Per això el seu menjar és supersince­r i honest. Destaco els peixos de roca, les broquetes, les anxoves... ¡Les vistes a Barcelona són secundàrie­s! A l’avinguda de les Drassanes, 6».

2 QUIMET & QUIMET Emblema de Barcelona

«Un emblema de Barcelona, un local de tota la vida (Poeta Cabanyes, 25). Cal estrènyer-se per prendre unes llaunes que flipes. Veus els preus i penses que està boig, però quan proves el que tenen et pots morir de gust. Per exemple, amb la cloïssa blanca».

5 QUIM DE LA BOQUERIA Tripa per treure’s el barret

«En Quim és un paio fantàstic i amb molta creativita­t. Fa una feina molt bonica i de gran qualitat a la Boqueria (la Rambla, 91). Als cuiners ens agrada que sense sortir del mercat, on són els productes, s’hi mengi tan bé. La seva tripa és per treure’s el barret».

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain