El Periódico - Català - On Barcelona

El més semblant a un food truck d’un festival.

Gringa, al Raval, serveix menjar de carrer del sud de Califòrnia en un ambient molt musical

- Ferran Imedio

GRINGA ÉS, POTSER,

el més semblant a un food truck d’un festival de música que puguis trobar-te a Barcelona. O almenys, el que més s’acosta a la seva filosofia. Perquè els que estan darrere d’aquest nou projecte són la gent d’Eureka Street Food, una de les camionetes pioneres a la ciutat (habitual en cites com el Primavera Sound), i d’OpenMusic, empresa que fa anys que organitza concerts en llocs tan inopinats com bugaderies, botigues de roba de segona mà i llibreries. I perquè està just al costat de la sala musical Freedonia i a dos passos de l’Apolo. Així que aquí s’hi pot anar sopar i després a ballar. O al revés. Perquè entre setmana només obre de nit i el cap de setmana, també al migdia, que és quan serveixen el seu brunch mentre, és clar, sona la música.

Perquè en aquest local sense ornaments (bé, sí, una màquina d’arcade) i amb la cuina al centre de la sala, la música és molt important. Per exemple, els dimarts, dia que només serveixen burgers, punxa un dj. I al fil musical sempre sona hip-hop, undergroun­d i sons llatins que tant s’escolten a Los Angeles i que tan bé mariden amb el seu menjar de carrer del sud de Califòrnia.

ENTREPÀ DE POLLASTRE FREGIT

A la carta destaquen els tacos (de carnitas, de bacallà fregit, de pollastre, vegetals), els xilis de Jalapa farcits de formatge cheddar, els nachos, les hamburgues­es i, sobretot, un bun (pa de brioix artesanal) de pollastre fregit amb coleslaw amb llima, cogombrets i salsa de chipotle i mel per llepar-se’n els dits. Es pot acompanyar tot amb refrescos, cerveses importades i còctels com michelada, mojitos i margarites (no hi falten tequiles ni mezcals).—

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain