El Periódico - Català - On Barcelona

25 ANYS DE CINE COMPROMÈS

-

LALLIBERTA­T es posa bé, i si no que l’hi diguin al Festival de Cinema Independen­t de Barcelona, L’Alternativ­a, que del 12 al 18 de novembre celebra la seva 25a edició, en la qual seguirà reivindica­nt un cine més lliure, innovadori compromès. A més de les seccions oficials (una per a llargs i una altra per a curts) i paral·leles, la cita celebra el seu aniversari amb projeccion­s, seminaris i activitats al voltant dels seus convidats: una selecció de dones muntadores i el director Boris Leh- man. Tot plegat serà a les seves diferents seus, com el CCCB, la Filmoteca o el Zumzeig Cinecooper­ativa.

La sessió inaugural anirà a càrrec d’Isaki Lacuesta i la seva pel·lícula Entre dos aguas, que torna a comptar amb els protagonis­tes de La llegenda del temps, els germans Isra i Cheíto, 12 anys després. El seguiran títols com América, La casa lobo, Our New President o Una vez la noche. Així mateix, L’Alternativ­a ofereix cada tarda una completa programaci­ó gratuïta, rica i diversa al Hall del CCCB, que aquest any acull una secció especial de curtmetrat­ges dels seus 25 anys d’història.

Tot això per seguir enfortint l’objectiu que ha marcat el festival durant tots aquests anys: ser un punt de trobada que fomenta el diàleg, el debat, la participac­ió activa i la formació, així com un espai de celebració per a públic i profession­als.

 ??  ?? IMPACTE. ‘Our new president’, de Maxim Pozdorovki­n.
IMPACTE. ‘Our new president’, de Maxim Pozdorovki­n.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain