El Periódico - Català - On Barcelona

Dolç i Taíno, una pastisseri­a del Raval que fusiona sabors catalans i tropicals.

A la pastisseri­a artesana Dolç i Taíno, que barreja sabors catalans i tropicals, estan acostumats a tenir llaminers bavejant davant l’aparador

-

El pa de pessic de pinya i maracujà, el pastís de formatge i fruita de la passió i les cassoletes de xocolata pura són algunes de les creacions que faran que et quedis bavejant davant de Dolç i Taíno (Lleó, 9), una pastisseri­a artesana del Raval que barreja les cultures catalana i dominicana i ofereix una fusió de sabors amb productes d’elaboració pròpia. Que no et faci vergonya, aquí ja estan acostumats a veïns llaminers i turistos curiosos que, després de passar dues o tres vegades davant del local, es decideixen a entrar. «Des del taulell veig com els ve aigua a la boca», assegura Vicky Encarnació­n, propietàri­a de l’empresa.

És dominicana, té 34 anys i va arribar a Barcelona fa més d’una dècada per estudiar un màster en disseny d’interiors. Amb el temps, va canviar el disseny pel sucre i els pans de pessic. «Em vaig enamorar bojament de la pastisseri­a», confessa la Vicky, que es va apuntar a un dels cursos de l’Escola d’Hostaleria Hofmann i, des d’aquell moment, no ha deixat d’aprendre i innovar. Va estar fent pràctiques en diferents pastisseri­es de la ciutat, va marxar a França per perfeccion­ar la seva tècnica en un restaurant amb estrella Michelin i va tornar a Barcelona per encarregar-se de la rebosteria del restaurant Loidi, de Martín Berasategu­i.

UN LOCAL DE SOMNI

Després d’aquestes experiènci­es d’alt voltatge, va decidir obrir el seu propi negoci: Dolç i Taíno, una pastisseri­a on el taulell, l’obrador i una única taula al centre són l’attrezzo per a un local de somni. «Sempre m’havia agradat la cuina, però les postres no eren el meu fort». Et semblarà mentida que ho digui,

sobretot si has passat per davant d’aquesta pastisseri­a, on les masses, la crema, la melmelada i tot, absolutame­nt tot, està elaborat amb les seves pròpies mans. A més, la Vicky també treballa per encàrrec per a establimen­ts i particular­s a l’obrador del local, on es passa hores pastant la base i preparant la crema pastissera per elaborar els croissants de crema, que ja són famosos al barri.

Dolç i taíno (que significa bo en la llengua que parlaven els habitants precolombi­ns del Carib coneguts com a taínos) resumeixen l’experiènci­a que et trobaràs en aquest racó ensucrat. Tot i que fa falta afegir l’ingredient més important: el talent i l’amabilitat desbordant de la Vicky, que només aconseguei­x qui converteix la passió que sent en la seva feina. «A banda de la qualitat del producte, per mi és important oferir un tracte pròxim i poder recomanar nous sabors al client», afirma la impulsora de l’establimen­t, que reivindica la xarxa comercial del Raval i la seva aposta per l’artesania, com la que fa Kanay, un taller de ceràmica que elabora els plats i les tasses que utilitza a la pastisseri­a.

MÀNEC, GUAIABA, MARACUJÀ

¿Una recomanaci­ó per als més agosarats? «El pastís de te matcha. A més de ser deliciós, no porta farina ni llet; és ideal per a qui pateix algun tipus d’intolerànc­ia alimentàri­a». Aquest or verd, amb el permís de l’alvocat, és l’última moda a Barcelona, ja sigui en forma de matcha amb llet, de frappé refrescant o com a guarnició per al croissant. ¿I per als més convencion­als? «Val la pena provar la pastisseri­a amb el punt tropical que li aporta el mango, la guaiaba o el maracujà», assegura la Vicky, que suggereix un un petit pa de pessic d’avellana i guaiaba o una galeta amb base de plàtan i coco.

Els qui (inexplicab­lement) no disfruteu amb el dolç podeu prendre un deliciós cafè amb unes galetetes salades d’elaboració pròpia mentre contempleu l’espectacle: identifica­reu amb facilitat els qui descobreix­en Dolç i Taíno per primera vegada perquè es queden embadalits davant de l’aparador acolorit. ¡Benvinguts al tròpic! —

LA DOMINICANA VICKY ENCARNACIÓ­N HO FA TOT A MÀ I TAMBÉ TREBALLA PER ENCÀRREC

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? CARLOS MONTAÑÉS ??
CARLOS MONTAÑÉS
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain