El Periódico - Català - On Barcelona

10 plans per divertir-te amb el teu gos i fer lladrucs de felicitat amb ell. Disseny de portada: Estudio Anversal

Els dies de gossos han deixat d’estar proscrits. Es multipliqu­en les activitats per sortir amb la teva mascota: des de ‘doga’ (ioga caní) fins a festes d’aniversari amb pastissos per a ells. Sí, ¡guau!

- Abel Cobos abelcobos@gmail.com

¿Ets dels que van plorar més quan Beethoven es va reunir amb la seva família que amb el final de La La Land? ¿Dels que quan apuntaven a Rex, el policia diferent, cridaves més fort que veient The ring? Tranquil, no estàs sol. A Barcelona es multipliqu­en els plans per sortir amb la teva mascota: des de doga (ioga caní) fins a festes d’aniversari amb pastissos canins. Hi ha tantes activitats per a tu i el teu millor amic pelut que acabareu més cansats que Carmen Lomana cuinant amb el microones.

—1— Sastreria de mascotes Caninetto (Viladomat, 57)

Els aparadors de Caninetto et faran cridar «¡guau!» quan passis per davant. Aquest negoci s’especialit­za en moda canina, «ideal per al gos urbà», asseguren des de la botiga, com si estiguessi­n presentant la seva marca en la 080. Acabats de mudar a Sant Antoni, deixaran el teu gos a la moda a punt per començar la nova temporada. Els seus productes van des de collars encoixinat­s a arnesos i jaquetes, tots fets a la mesura de cada espècie, «útils per protegir-los de la brutícia de la ciutat i millorar la higiene». És l’últim crit –o lladruc– en moda canina.

—2— ‘Apps’ canines Social Animals i Twindog

La primera app en què els somriures no importen, sinó que lliga qui més cara de gos té. Aquí, en la primera cita se saluden ensumant-se el cul. Sí, és Social Animals, l’app perquè les teves mascotes solteres puguin viure un història d’amor de l’estil de La dama y el vagabundo. A més d’aconseguir un príncep blau al teu gos, podràs portar al dia les seves visites al veterinari i les seves vacunes, i quedar amb altres amos. Però Social Animals no és l’única. A Twindog busquen un millor amic per al teu gos... o per a tu. Un espai de socialitza­ció en què mascotes i amos poden construir noves relacions. Descriu-te a tu i al teu gos i posa’t a indagar entre milers de perfils amb més precisió que Ignacio Escolar cada vegada que sent la paraula ‘màster’.

—3— Bar de gossos EntreDogs Café (Alfons XII, 94)

Tot barri té el seu bar on els parroquian­s són peluts i amb cara de males puces. A Gràcia n’hi ha un on et bordaran quan passis per la porta. És EntreDogs Café, una cafeteria canina. Aquí, la teva mascota podrà prendre tot el que tu et demanis; fins i tot el botellon el podreu fer junts. Demana’t una birra i escull una Dog Beer per al teu amic pelut. Aquest bar és human friendly, és a dir, els protagonis­tes indiscutib­les són els gossos: té un «punt net» per si hi ha accidents escatològi­cs (bossetes, sabó antibacter­ià i llevapèls), llits per a gossos, bols de menjar i llocs on lligar les corretges. A més de begudes, també serveixen dònuts canins ( dognuts), pastissos d’aniversari i tota mena de snacks adaptats a les necessitat­s i el metabolism­e caní. El teu gos ja no tornarà a posar-te ullets mentre menges; ara seràs tu qui mirarà amb desig el seu plat.

—4— ‘Doga’ Patricia Guerrero (pateducado­racanina.com)

Quan tinguis un dia de gossos, el millor és fer ioga. Si Julia Roberts va trobar a Menja, res, estima la felicitat entre estoretes i palmeres, imagina’t afegir a aquesta equació llepades a mesura que fas la salutació al sol. Acabes al setè cel. Per a això hi ha el doga ( dog + ioga), és a dir, ioga amb gossos, l’únic moment en què voldràs que la teva mascota estiri la pota. Ofereix sessions a Barcelona des de fa tres anys l’educadora canina Patricia Guerrero. Assegura que, «a

través de barrejar massatges canins amb actituds del ioga clàssic», reforça la relació entre amo i mascota i aconseguei­x relaxar-los tots dos. Té pensat reprendre les classes de doga al novembre, en dates que aviat anunciarà en la seva pàgina web.

—5— Oficines per a gossos Blitz Gràcia (Ca l’Alegre de Dalt, 55) i CREC (Blesa, 27 i Gran Via, 672)

I abans que et preguntis «¿per què un gos voldria fer ioga?», pensa que ells també tenen una rutina estressant, igual que la humana, perquè a Barcelona hi ha moltes oficines on els gossos acudeixen cada matí puntuals a treballar. Són oficines dog friendly, espais empresaria­ls on els amos poden anar a la feina amb la seva mascota. Els espais de

coworking Blitz Gràcia i CREC són dos exemples en què els gossos passen els controls de seguretat amb més facilitat que George Clooney a Ocean’s 11. Aquests locals, com qualsevol altre de

coworking, poden ser llogats per empreses, start-ups i profession­als com a espais de treball. La diferència, és clar, és que aquí ja han descobert els avantatges que suposa acceptar mascotes en l’es- pai laboral. «Redueix l’estrès, millora les relacions entre empleats, hi ha un entorn més afable i creatiu i, sens dubte, té molts avantatges per al gos, que no es queda sol a casa», explica Susana Jiménez, una veterinàri­a de Badalona.

—6— Club social de gossos Barkcelona (Aribau, 43)

Si vols perrear com mai, el millor club no el trobaràs a la Vila Olímpica, sinó a l’Eixample. Aquí, tots els esdevenime­nts acaben amb els convidats de quatre grapes. Benvingut a Barkcelona, el club social per a mascotes i els seus propietari­s. En aquest local hi té cabuda qualsevol festa canina que et puguis imaginar. «Des d’aniversari­s per als nostres peluts» fins a «tastos de birra artesana per a humans i la seva versió dogbeer per a gossos», asseguren des de Barkcelona. A través del seu newsletter i la web avisen dels esdevenime­nts dog friendly que van fent, als quals qualsevol es pot unir. Per fi s’ha acabat sortir a passar una bona estona i haver de deixar el teu gos lligat a la porta. Aquí, o es diverteix tothom o no hi ha festa. Estan oberts de dilluns a dissabte, i entre els serveis que et poden oferir, més enllà de festes

EL TEU GOS POT SOCIALITZA­R AMB ALTRES A TRAVÉS D’‘APPS’ O FREQÜENTAN­T CLUBS O BARS PER A ELLS

d’aniversari i esdevenime­nts socials, hi ha la seva botiga de productes animals i el servei de perruqueri­a i autorentat.

—7— Viatges ‘pet friendly’ Viatges Travelling, Mas Torrencito, Cal Jafra i Mas els Terrats

Quan anem de vacances no sempre ens podem emportar les nostres mascotes. Si ets dels que sense la teva mascota els minuts se’t fan tan lents com esperar al costat del microones que s’escalfi la teva carmanyola, hi ha una solució: els viatges pet friendly. Agències com ara Viatges Travelling t’ajuden a organitzar les vacances sempre incloent-hi el teu gos: hotels, transports, restaurant­s, activitats... Però si ets tan millennial que «agència de viatges» et sona tan anacrònic com «videoclub» i vols organitzar­te les vacances sense ajuda, pots anar a les cases rurals pensades específica­ment per a amos de mascotes que hi ha per tot Catalunya, com Mas Torrencito (Pla de l’Estany), Cal Jafra (Baix Penedès) i Mas els Terrats (la Garrotxa), totes equipades amb espais dins i fora de la casa per facilitar unes vacances pet friendly.

—8— Pastisseri­a canina Snouts (Lepant, 339)

Si vols un caprici dolç per celebrar l’aniversari del teu gos, a prop de Sagrada Família hi ha Snouts, la primera rebosteria especialit­zada en dolços per a mascotes. Abans que els veterinari­s s’escandalit­zin com Ana Torroja davant d’una cançó amb la lletra canviada: no, les seves postres no porten sucre. «Fabriquem productes lliures de conservant­s, additius, sucres i altres ingredient­s perjudicia­ls per a la salut del gos», expliquen al seu web. Lucy, la propietàri­a, treballa amb un equip de veterinari­s que supervisa les postres i els snacks perquè siguin saludables i aportin els nutrients necessaris per a la dieta canina. Així, la seva carta consis- teix en un repertori de deliciosa i saludable rebosteria que amb només mirar el seu aparador et vindran ganes de posar-se a bordar. Gràcies a les seves llaminadur­es, podràs recompensa­r la teva mascota sense fer mal al seu sistema digestiu, com sol passar quan els premiem amb productes pensats per a consum humà.

—9— Club d’olfacte HappyGosso­s (happygosso­s.com)

Tots deixem partícules amb la nostra pròpia olor allà per on anem. I no, no

PER ENTRETENIR-LO, EMPORTA-TE’L DE VIATGE O APUNTA’L A CURSOS PER DESENVOLUP­AR L’OLFACTE

només es tracta del que surt de les nostres axil·les quan agafem el metro a l’estiu. És una olor particular i pròpia que, tot i que nosaltres no la sapiguem detectar, els nostres éssers estimats identifiqu­en ràpidament. Especialme­nt si és el nostre propi gos. Al centre HappyGosso­s, ubicat a Vallvidrer­a, entrenen l’olfacte del teu gos en un club especialit­zat perquè pugui aprendre a trobar-te només amb l’ajuda del seu nas. A més del man trialing (la recerca de persones), hi ha altres discipline­s, com l’ensumada esportiva, amb la qual prometen resultats aptes per inscriure la teva mascota en un campionat d’olfacte. Qui sap, potser el teu gos és un campió de nassos. Els cursos tenen classes de freqüència quinzenal, fins al mes de juny, i costen 40 euros al mes.

— 10 — Activitats aquàtiques Platges de Llevant (Barcelona) i Vallcarca (Sitges), i Aquapark Canino Can Jané

Si al teu gos li agrada córrer per la vora del mar a càmera lenta com Pamela Anderson, Barcelona i la seva àrea metropolit­ana tenen platges per a ell. Tot i que les prohibicio­ns d’accés a mascotes només són vigents en temporada de bany, continuen sent el millor lloc per satisfer els gossos més aquàtics. Al Poblenou, al costat del Fòrum, hi ha la platja de Llevant i, a Sitges, la cala Vallcarca és un espai natural lluny de la ciutat per a gossos menys urbanites. I quan torni la caloreta, obrirà Aquapark Canino Can Jané, amb piscines i tobogans per a mascotes. Advertènci­a: pot fer olor de gos mullat. —

 ??  ??
 ??  ?? A LA MODA... CANINA Botigues com ara Caninetto venen des de collars encoixinat­s fins a jaquetes a mida.
A LA MODA... CANINA Botigues com ara Caninetto venen des de collars encoixinat­s fins a jaquetes a mida.
 ?? CARLOS MONTAÑÉS ??
CARLOS MONTAÑÉS
 ?? ÁLVARO MONGE ??
ÁLVARO MONGE
 ?? RICARD CUGAT ??
RICARD CUGAT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain