El Periódico - Català - On Barcelona

Nyoquis amb mantega de sàlvia amb llimona i parmesà, dels xefs de Santa Gula.

-

«Els nyoquis no es cuinen mai sols. La família o els amics es reuneixen per fer-los i menjar-se’ls», expliquen Martín Marchese i Sebastián Alfonso, xefs de Santa Gula.

INGREDIENT­S

Per als nyoquis:

— 500 g de patata Pontiac

— 1 rovell d’ou

— 150 g de farina 00

— 50 g de parmesà ratllat en

pols

— Una mica de nou moscada — Una mica de pebre negre molt — Sal

Per a la salsa:

— 20 fulles de sàlvia fresca — 100 g de mantega

— La ratlladura d’una llimona — 100 ml de nata

— Pebre negre

— Formatge parmesà tallat a

encenalls al moment

PREPARACIÓ

Per a la massa de nyoquis

1. Renteu bé les patates i poseu-les amb pell a coure en aigua. Porteu-les a ebullició (amb pell absorbeixe­n menys aigua). 2. Punxeu-les amb un ganivet o un escuradent­s per comprovar que estan fetes: han d’estar tendres però no passades de bull. 3. Una vegada cuites, peleu-les en calent amb compte de no cremar-vos i feu-ne un puré tan fi com sigui possible (els grumolls als nyoquis no queden bé). 4. Quan el puré estigui tebi, afegiuhi la farina, el formatge parmesà en pols, la nou moscada, el rovell d’ou, el pebre i la sal. 5. Integreu a mà tots els ingredient­s fins a formar una massa suau i gens elàstica. Deixeu-la reposar una hora.

6. Estireu-la i feu rotllos fins i llargs. 7. Talleu-los i passeu-ho per una taula especial per donar-hi forma de nyoquis.

8. Coeu-los immediatam­ent després de preparar-los en aigua bullint amb un 10% de sal. Quan pugen a la superfície és senyal que estan a punt.

ACABAMENT I PRESENTACI­Ó

1. Foneu la mantega a foc suau en una olla o paella amb un rajolí d’oli d’oliva i aromatitze­u-la amb les fulles de sàlvia. 2. Afegiu-hi un raig de nata fresca i la ratlladura de la llimona. Rectifique­u-ho de sal. Afegiu-hi els nyoquis i salteu-los. 3. Emplateu-ho i decoreu-ho amb encenalls de parmesà i pebre negre acabat de moldre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain