El Periódico - Català - On Barcelona

Gnudi de ricota de Nico Circo, xef de Menssana.

-

«Aquest plat, d’aires italians, s’assembla a un que feia la meva mare quan era petit», recorda Nicolás Circo, xef de Menssana. INGREDIENT­S

Per als gnudi

— 500 g de ricota

— Mitja nou moscada

— 100 g de parmesà

— 1 rovell d’ou

— Una mica de sal i pebre blanc — 500 g de sèmola fina de blat Per a la salsa

— 200 g de mantega

— 20 fulles de sàlvia fresca

PREPARACIÓ

Per als gnudi:

1. Poseu la ricota (preferentm­ent

com més seca millor) sobre un

drap de cuina, uniu les quatre puntes i gireu-les per treure-li tota l’aigua que puguem. 2. Poseu la ricota en un bol, i afegiu-hi la nou moscada i el parmesà (tots dos ratllats ben fins) i el rovell d’ou. Salpebreu-ho. 3. Pasteu la preparació perquè els ingredient­s s’unifiquin i deixeu reposar la massa tapada almenys mitja hora a la nevera. 4. Transcorre­gut aquest temps, traieu la massa i escampeu tota la sèmola a la taula. Amb la massa, formeu una tira llarga i, amb un ganivet, talleu-la de la mida del rovell d’un dit per després fer-ne boletes d’uns 3 centímetre­s ( gnudi). Feu rodar els gnudi per la sèmola com si els cobríssiu.

5. Una vegada acabada la massa, col·loqueu tots els gnudi en una safata i cobriu-la amb la sèmola que us queda a la taula. Tapeuho amb film i deixeu-ho a la ne-

vera almenys una hora.

Per a la salsa:

1. En una paella gran a foc no molt fort, poseu la mantega amb la sàlvia, la sal i una mica de pebre fresc acabat de moldre fins que la mantega tingui un color noisette i la sàlvia estigui cruixent. Aneu amb compte que no es cremi.

2. Al mateix temps, poseu una olla gran amb aigua i sal a bullir a foc suau. Aboqueu els gnudi a l’aigua i, quan estiguin flotant, doneu-los un minut més de cocció. 3. Traieu-los de l’olla i poseu-los a la paella amb la mantega i la sàlvia. Podem utilitzar una mica de l’aigua de cocció per donar més humitat la salsa.

4. Poseu els gnudi en un safata o en un plat, ratlleu-hi parmesà per sobre i, a continuaci­ó, apliqueuhi dues voltes de pebre fresc amb el molinet. Opcionalme­nt, afegiuhi un rajolí d’un bon oli d’oliva.

 ??  ?? 4 PERSONES DIFICULTAT: BAIXA
4 PERSONES DIFICULTAT: BAIXA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain