El Periódico - Català - On Barcelona

UN DIVENDRES NEGRE COM LA CERVESA

En lloc de passar-se el dia comprant sense parar per internet, millor compartir una Moritz Negra

- per Eduard Palomares

PERAALGÚ que hagués estat vivint en una cova durant les últimes dècades, l’arribada d’un divendres negre li sonaria a mala sort, bruixeria i coses pitjors. Però la realitat pot resultar fins i tot més terrorífic­a: una jornada de compres compulsive­s per internet de productes que no necessitem. Per sort, Moritz proposa celebrar aquest black friday d’una manera més profitosa i agradable. És a dir, amb la seva clàs- sica cervesa negra, que a més arriba molt ben acompanyad­a.

La Moritz Store ha confeccion­at un pack format per una ampolla de Moritz Negra fresca d’aires vintage, a més d’un Marceltone, que és la versió del panettone de xocolata de Triticum. I per recordar sempre aquest dia, una samarreta, amb tres models a escollir. Tot per 24,95 euros, des d’avui mateix i fins diumenge.

Una bona excusa per allunyar-se de l’ordinador i compartir una Negra, que és una de les primeres varietats elaborades per Moritz, als anys 20. Va tornar el 2016 per celebrar el 160 aniversari de la firma i segueix aquí. Es tracta d’una cervesa de color negre intens i opaca, sense filtrar, que deu la seva tonalitat a la malta i a l’ordi torrefacte. I malgrat que pugui semblarmol­t contundent, en realitat és molt fàcil de beure.

Tot just endur-se la copa als llavis es nota una espuma densa, fina i adherent, primer pas abans de sentir les aromes torrades que remeten al món del cafè i la regalèssia, amb lleugeres notes de cacau. Per això, combina perfectame­nt amb el panettone de xocolata, elaborat com sempre succeeix amb Triticum, de manera artesana. I el més bo, a més, és que no es necessita una pantalla per disfrutar-los; ni tampoc que sigui divendres.

 ??  ?? TRIO FOSC. Un litre de Moritz Negra, un panettone de xocolata Triticum i una samarreta.
TRIO FOSC. Un litre de Moritz Negra, un panettone de xocolata Triticum i una samarreta.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain