El Periódico - Català - On Barcelona

- Hijo de Méndez

Hijo de Méndez proposa cuina del Yucatán, còctels amb tequila i mescal, i molta música

- Ferran Imedio

Cuina del Yucatán, còctels i molta música.

HIJODEMÉND­EZ té marxa. I no només per la cuina de la península del Yucatán que prepara el xef David Tastes, en què manen els cítrics i els picants que tant agraden a la península caribenya. També pels seus còctels mexicanitz­ats, elaborats amb tequila o mescal en lloc de destil·lats de les receptes originals (el whisky de l’old fashioned, el vodka del bloody mary...); si en prens durant un dinar o un sopar et sortiran més barats. I per la música que sona a tota hora procedent dels dos plats de discos de vinil que hi ha a la sala: un discjòquei punxa en directe les nits de dijous a dissabte, però pots anar-hi tu en qualsevol altre moment i posar la teva.

Com que Barcelona no és el Carib, els responsabl­es d’aquest local, que està a sobre del restaurant Hetta (pas- satge de Marimon, 5), han decidit donar-li un aire més universal i deixar-se de tipismes com si allò fos una platja paradisíac­a: el que va ser un supermerca­t ecològic Woki Organic és ara un espai informal, amb aires de loft novaiorquè­s i amb mobiliari nòrdic dels anys 70. Continua la línia saludable de Woki (propietàri­a del negoci juntament amb Grup Raval) a l’utilitzar productes eco i de proximitat.

‘CEBICHE’ VERD

El resultat és una proposta entretingu­da i saborosa, amb plats remarcable­s. Com el cebiche verd de corbina, que es fa com al Yucatán, amb cogombre, alvocat i coriandre, i sense blat de moro; pica i és àcid. I com el patacón de vaca fregida (ossobuco esmicolat i brasejat sobre una base de maionesa de xili de Jalapa i coriandre) i els tacos (pastor, ensenada i vegà), amb tortilles de blat de moro elaborades allà mateix. –

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain