El Periódico - Català - On Barcelona

TRES, DOS, UN... ¡NADAL!

S’acosten les festes més esperades i entranyabl­es de l’any i els districtes de Barcelona ofereixen mil i un plans per disfrutar-les: concerts, fires, tallers, activitats familiars i molt més

- PROPOSTES I ACTIVITATS Durant tot el desembre. Diversos espais ajuntament.barcelona.cat Núria Bonet @onbarcelon­a

Barcelona ja està preparada per rebre el Nadal i les propostes d’oci i familiars s’estenen per tots els districtes de la ciutat. Comencem pels clàssics que no poden faltar: la Fira de Santa Llúcia (plaça de la Catedral) i el seu tió gegant. Molt a prop d’allà, una altra tradició imprescind­ible: comentar el pessebre de la plaça Sant Jaume i el del Museu Frederic Marès.

Però són moltes les fires on comprar adorns, arbres de Nadal, caganers i joguines: la Fira de Nadal de la Sagrada Família és una de les més freqüentad­es (plaça Sagrada Família), la Fira Infantil de Nadal i Reis al Poble-sec (plaça del Molino), la fira de Nadal a les Corts (Espai d’art) o la Fira d’Artesans de la Rambla del Poblenou (rotonda Dr. Trueta).

Aquestes són dates en les quals la solidarita­t passa a tenir un especial protagonis­me. Així, a Gràcia, se celebra el Concert Solidari de Nadal per recaptar fons per a les persones que pateixen trastorns de salut mental (16 de desembre, CC El Coll-La Bruguera). I la Guàrdia Urbana de Barcelona recull joguines per a nens en pisos d’acollida (es poden entregar en qualsevol Unitat Territoria­l fins al 21 de desembre).

Per als més petits, una proposta que no falla mai: el Tren de l’Oreneta, que es vesteix de festa durant aquestes dates (Parc del Castell de l’Oreneta). Una altra opció per disfrutar de la naturalesa en família són les rutes guiades i tallers al Castell de Torre Baró, on s’aprèn a distingir la fauna o què suposa el canvi climàtic (gratis amb reserva prèvia. Diverses dates i horaris. Facebook: @castelldet­orrebaro).

També propostes musicals: el XVIII Concert de Nadal de Cant Coral de la Gent Gran (10 desembre, L’Auditori) i el Concert Orquestra Infantil i Juvenil de Sant Genís i la Teixonera (12 de desembre, CC Casa Groga). I per als més amants de la festa, Sant Andreu està de Festa Major fins diumenge, amb balls, correfocs i moltes activitats més.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain