El Periódico - Català - On Barcelona

ART CONTEMPORA­NI SENSE BARRERES

L’exposició s’ha traslladat a la Galeria Cromo per seguir acostant les discipline­s artístique­s a tots els públics

-

NO EXISTEIX MILLOR oportunita­t per trencar les barreres que solen envoltar l’art contempora­ni que l’Hipermerc’art, que aquest anycanvia d’ubicació i se celebra fins al 5 de gener a la Galeria Cromo de Gràcia, i no a la Fàbrica Moritz com succeïa fins ara. Inaugurada amb gran èxit el 29 de novembre passat, l’exposició és capaç d’acostar discipline­s com la pintura, la il·lustració, la fotografia, el collage i l’escultura a tots els públics.

Un objectiu que s’intenta assolir de dues maneres: eliminant qualsevol tipus d’esnobisme i amb una posada en escena que facilita el contacte i la proximitat amb l’obra d’art i, proposant uns preus populars, amb un rang que es mou entre els 49 i els 249 euros gràcies a “la generosita­t i col·laboració tant d’artistes consagrats com del talent emergent”, diuen els organitzad­ors.

En total hi participen gairebé 40 autors que posen a disposició del públic més de 1.000 peces preparades per emportar-se a casa i que han sigut selecciona­des per Safia Art Contempora­ni. S’hi poden trobar noms com Aina Dorda, Coqué Azcona, Isadora Willson, Javirroyo, Marc Torrent, Paula Fujiwara, SaraWest, TVBoy,

o Xavi Puente, entre altres.

També l’il·lustrador Pol Montserrat, que aquest any ha sigut l’encarregat de dissenyar el cartell de la mostra, que en una pinzellada de negre sobre blanc aconseguei­x captar l’essència de l’exposiciód’artitambéd­eCervesesM­oritz. Una associació queva més enllà del concepte, perquè tots els que comprin una obra a l’Hipermerc’art s’emportaran a casa una edició especial de l’ampolla de Moritz, que en lloc de l’etiqueta habitual portarà el cartell de Montserrat. Encara que si no es troba la peça desitjada, també es pot adquirir l’ampolla a la Moritz Store (2,95 euros) durant el temps que duri l’exposició d’art.

El canvi d’ubicació d’aquest any de l’Hipermerc’art no és l’única novetat, perquè l’exposició també fa el salt al món digital. Perprimera­vegada existeix botiga on line, que està oberta durant les 24 hores fins al final de l’exposició (https://shop.galeriacro­mo.com/categoria-producto/hipermerca­rt). S’hi troben les mateixes obres i al mateix preu, encara que s’hi han de sumar les despeses d’enviament. Perquè després diguin que no és fàcil accedir a l’art contempora­ni.

 ??  ?? ÈXIT DE CONVOCATÒR­IA. Assistents a la inauguraci­ó de la mostra.
ÈXIT DE CONVOCATÒR­IA. Assistents a la inauguraci­ó de la mostra.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain