El Periódico - Català - On Barcelona

UN NADAL AMB MOLTA ANIMACIÓ

El CCCB projecta fins al 4 de gener ’Relats de la vida quotidiana’, un cicle de pel·lícules de dibuixos gens pàmfiles que et reconnecta­ran amb valors com la bondat, la valentia i la solidarita­t

-

Un mal d’esquena que de vegades puja fins a les cervicals castiga els pares i mares aquests dies. Amb les vacances escolars nadalenque­s, es palpa la tensió davant del repte logístic. Pensant en això, el CCCB ha programat Relats de la vida quotidiana, un supercicle d’animació de gran qualitat i per a tota la família que t’ajudarà a reconnecta­r-te amb l’essencial: la bondat, la valentia o la solidarita­t. Les projeccion­s tindran lloc al hall del centre durant diverses sessions fins el divendres 4 de gener.

Hi destaca La malvada guineu ferotge i altres contes (a la foto), de Patrick Imbert i Benjamin Renner, que entre molts altres guardons ha aconseguit el César a la Millor Pel·lícula d’Animació d’aquest any. Un guineu malvada incapaç de matar ningú decideix robar ous d’una granja per criar pollets i menjarse’ls, però el seu projecte ramader es trunca quan els pollets el confonen, lògicament, amb la seva mare. La sessió del divendres 4 de gener serà a les 17.30 hores i es completarà amb tres curtmetrat­ges no menys sorprenent­s ( Vs. Santa, Friendshee­p i El gall solitari) que es projectara­n la resta de les jornades.

‘STOP MOTION’

La vida d’en Carbassó (divendres 28 de desembre, a les 17.30 hores, i diumenge 30 de desembre, a les 12.00), de Claude Barras, és una stop motion que narra la reconcilia­ció d’un orfe amb el món. Va ser presentada al Festival de Canes del 2016, va guanyar el César a la millor pel·lícula d’animació del 2017 (més un altre a la millor adaptació i a la millor banda sonora) i va ser nominat als Oscars del 2018.

Aquest dissabte 29, a les 12.00 hores, es projectarà una selecció de curts sota l’epígraf Petits herois. Entre aquests, delicadese­s com la irlandesa Por de volar, sobre el dilema d’un ocell que s’ha d’escapar de l’hivern... caminant, i Ser o no ser... taronja, sobre un cítric que vol veure món i disfrutar al costat de les alegres pinyes ballarines. —

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain