El Periódico - Català - On Barcelona

TEMPS DE CELEBRACIO­NS

L’ou com balla, la processó de Corpus i diverses festes majors omplen Barcelona de bones vibracions

- Xavi Datzira @onbarcelon­a

La diada de Corpus té lloc a Barcelona des del 1637 i així seguirà durant molt temps. Del 20 al 23 de juny, l’ou com balla continuarà meravellan­t els que s’aturin a la Catedral i altres edificis històrics per observar un espectacle tan senzill com captivador.

Més antiga encara, del 1320, és la processó que posa fi a les celebracio­ns del Corpus, que aquest any està prevista per al diumenge 23.

FESTES MAJORS

I si el tema és la cultura popular, no poden faltar les festes majors. Aquest cap de setmana se celebren a la Font de la Guatlla (Sants-Montjuïc), Can Baró i Vall d’Hebron (Horta-Guinardó), Fort Pienc (Eixample), Can Peguera i Turó de la Peira (Nou Barris) i la Verneda, Via Trajana i la Pau (Sant Martí). Una demostraci­ó que el juny és el mes més festiu.

Montjuïc era a principis del segle XX un dels llocs preferits pels barcelonin­s per passar el seu temps lliure. Aquest és l’esperit que ara vol recuperar, més enllà dels grans esdevenime­nts. Per aquest motiu, demà s’han organitzat diverses propostes com la jornada de portes obertes al Castell de Montjuïc, amb activitats esportives, tir amb arc, castells i concerts.

Així mateix, se celebra el primer Cros Muntanya de Montjuïc, una prova amb recorregut­s per descobrir els diferents espais verds de la zona. I ja a la cota més baixa, al Poble-sec, tindrà lloc la 29a Mostra d’Entitats del Poble-sec, que en aquesta ocasió es vesteix de gala per celebrar el 150 aniversari de la creació del barri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain