El Periódico - Català - On Barcelona

UNA MORITZ ENTRE LES ESTRELLES

-

EXPLIQUEN QUE EL famós dia del gaspatxo del Camp Nou, quan Ronaldinho va marcar el seu primer gran gol des de pràcticame­nt el centre del camp, va provocar tanta eufòria que un petit terratrèmo­l va ser recollit en el sismògraf de l’Observator­i Fabra. L’Observator­i Fabra al Tibidabo.

Aquest edifici d’estètica eclèctica, sempre allà, al cim de la muntanya del Tibidabo, es passa els dies controlant tot el que passa a la ciutat, i és clar, al cel. Va ser inaugurat el 1904, després que l’antic observator­i de La Rambla, ubicat a l’edifici de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, quedés obsolet per la contaminac­ió lumínica.

L’Observator­i Fabra és el quart observator­i més antic del món, i entre les múltiples activitats que desenvolup­a, destaquen els sopars amb estrelles. Una ocasió per disfrutar d’una terrassa amb vistes privilegia­des, amb onze menús, ideats pel xef Miquel Guimerà, i que estan pensats per a tots els públics: des dels més gurmets fins als vegetarian­s, i fins i tot un està dedicat als nens.

Una vetllada que començarà amb la degustació d’una Moritz, continuarà amb un sopar a l’aire lliure, amenitzat per xerrades científiqu­es de 30 minuts en què es tracten temes relacionat­s amb l’astronomia, i acabarà amb una visita guiada per l’observator­i, que inclou una observació, des del telescopi refractor de l’any 1904, d’un astre, depenent del moment de l’estiu en el qual es produeixi el sopar.

 ??  ?? SOPAR ÚNIC ASTRONOMIA.
SOPAR ÚNIC ASTRONOMIA.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain