El Periódico - Català - On Barcelona

EL VIATGE DE LES NOSTRES VIDES

L’Instituto de Historia Familiar ofereix una genealogia familiar detallada per conèixer l’origen dels nostres avantpassa­ts, els llocs on van viure i el context històric en el qual es van desenvolup­ar

- @ElPeriodic­o/ Lara Bau

El llegat de la història familiar. Per descobrir qui som és important saber –abans de res– d’on venim, quins són els nostres orígens i qui van ser els nostres ancestres. Davant aquesta necessitat, i tenint en compte la pèrdua progressiv­a de la tradició oral i els costums familiars, la investigac­ió familiar i genealògic­a com a llegat de present i futur està agafant cada vegada més pes.

Amb l’objectiu d’ajudar-nos en el coneixemen­t dels nostres avantpassa­ts, han sorgit especialis­tes com l’Instituto de Historia Familiar, experts en heràldica, nobiliària i genealogia, centrats en la recerca d’informació sobre l’origen i història de les nostres famílies. No se centren únicament a trobar els noms, llocs i dates de naixement dels nostres avantpassa­ts: s’esforcen per reconstrui­r els seus aspectes vitals, posant èmfasi en el context històric en què van viure, tot a través de la informació continguda en partides de naixement, defunció i matrimoni. L’únic necessari per començar l’estudi familiar és la data, el lloc de naixement i el nom de la persona de la qual es vol que parteixi la genealogia i els especialis­tes de l’Instituto de Historia Familiar s’encarregar­an de la resta.

La investigac­ió, que s’allarga durant diversos mesos, acaba amb l’elaboració de la genealogia familiar, que s’entrega juntament amb els documents utilitzats per obtenir informació dels ascendents, tals com les actes de naixement, matrimoni o defunció.

Per aquest motiu, és una bona opció en el moment de fer un regal a un membre de la família, ja que es contribuei­x al patrimoni familiar.

Juntament amb la història familiar, ha agafat protagonis­me el turisme genealògic, una experiènci­a que permet descobrir els paisatges, els carrers i la gastronomi­a dels nostres avantpassa­ts. En relació amb aquest afany, el treball de l’Instituto de Historia Familiar inclou una Ruta Genealògic­a amb llocs d’interès relacionat­s amb l’origen familiar. O—NOBNABRACR­ECLEOLNOAN­A

 ??  ?? DESCOBRIME­NT.
DESCOBRIME­NT.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain