El Periódico - Català - On Barcelona

Balam i Jubany surten a la terrassa

El xef de Moments, a l’Hotel Mandarin Oriental (dues estrelles Michelin), serveix plats «canalles» a El Jardí Moments; el de Can Jubany (una estrella) juga amb la barbacoa a Dolce Vitae (Majestic)

- –Ferran Imedio

Barcelona pot presumir de tenir terrasses on menjar fabulosame­nt en un ambient d’allò més agradable. La llista és interminab­le. Però aquest estiu se n’han de destacar dues per renovades, i que compten amb la firma de dos cuiners distingits per Michelin.

Raül Balam s’allibera de l’etiqueta del gastronòmi­c Moments, on defensa dues estrelles, i proposa una carta més «canalla» a El Jardí Moments (Hotel Mandarin Oriental). Per tastar-la, has de creuar el pati enjardinat fins a la barra del fons. Allà o en unes taules comunals, desfilen plats per compartir anomenats moments: amanida rusca (sense patata però amb fesol tendre, pastanaga, ventresca de tonyina, carbassó i maionesa de remolatxa); fideuada vegetal RBR (sigles de Raül Balam Ruscalleda), que combina verdures en juliana i fideus; milanesa amb mostassa i maduixots, i el batut de 5 dòlars que ja va servir al seu menú dedicat al cine i que recorda que prenien Uma Thurman i John Travolta en el ball de Pulp fiction: plàtan, vainilla, iogurt, caiena... El Jardí Moments obre de dimarts a dissabte de 13.30 a 15.30 hores fins a final d’estiu o principi de tardor.

Dolce Vitae, la terrassa de l’Hotel Majestic, s’ha remodelat amb un mobiliari nou, una barra més àmplia i un jardí vertical. Allà, Nandu Jubany (una estrella) proposa una carta que executa David Romero. Als hits com el tàrtar de tonyina, alvocat i wasabi, el rosbif de vedella ecològica, pa d’aire i confitats, i el sandvitx gelat XXL de Ferrero Rocher i Nutella, se suma la Rosée Sunset BBQ, un bufet lliure de gambes de la Barcelonet­a, pollastre i filet T-Bone (filet i entrecot separat per un os en forma de T) a la graella Josper amb vi rosat M De Minuty per 68 euros.

 ??  ??
 ??  ?? A L’AIRE LLIURE Raül Balam, a El Jardí Moments. A sota, Nandu Jubany, a Dolce Vitae.
A L’AIRE LLIURE Raül Balam, a El Jardí Moments. A sota, Nandu Jubany, a Dolce Vitae.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain