El Periódico - Català - On Barcelona

AQUÍ ORDEIXES PLANS EN CASES DESCONEGUD­ES I FAS PETONS A CARES QUE MAI RECORDARÀS

-

Els Tres iaios el que va és la creativita­t. En aquest temple immortal de la faràndula, la postfesta també arrela amb la distinció. Mentre uns treuen unes tripes, d’altres desborden les taules amb el seu espec- tacle dement. N’hi ha que van al lavabo escales avall i mai tornen.

De vegades, fins i tot quan camines per l’altre costat de la vida, t’agafa gana. Molta gana. Per això és una sort que forns com Granier (Paral·lel, 115) i Forn Mistral (ronda de Sant Antoni, 96) obrin les portes i comencin a deixar anar les seves aromes cruixents des de molt aviat. Un altre clàssic innegociab­le és la Xurreria J. Argiles (Marina, 107), al cos- tat del metro de Marina. A partir de les 5 del matí supera cues a algunes discos limítrofes. Si a aquelles hores la butxaca no dona per a més, la diàspora de badulaques i botigues 24 hores repartides per la ciutat és pura benedicció.

Com aquest viatge al final de la nit retorça els seus camins, pot passar de tot. Si insisteixe­s a no anar al llit, sempre pots anticipar la teva jubilació i posar-te el SER Aventurero­s a la ràdio mentre contemples una obra d’aquestes que tant admiren els octogenari­s. La de Glòries està molt sucosa ara. Ja que hi ets, et recomano acostar-te al Nou Parc de les Glòries (Gran Via de les Corts Catalanes, 844), 20.400 metres quadrats de superfície verda i amplis tobogans de metall sinuós per perdre’s en pensaments o relliscar fins a un terra tou.

CONCLUSION­S REPARADORE­S

Si has punxat a la discoteca, sempre pots completar la jugada acostant-se a Punxades 24 Hores (Tarragona, 101). Potser arribes a conclusion­s reparadore­s, o et decideixis per fi a arreglar el cotxe. Per si t’envalentei­xes i decideixes tornar a intentar la conquesta, a Floristeri­es Navarro (València, 320) et poden ajudar amb un ram sensaciona­l, en qualsevol de les teves 24 romàntique­s hores. Si per la qual cosa acabes la nit en bona companyia, aneu sobrats de motivació, sou molt esportiste­s o di- rectament gilipolles, sempre podeu buscar la providènci­a junts amb un as

o hem fet ni tres passos fora de la discoteca i ja sento la pregunteta: «¿On anem ara?». Directe a la tornada. I de seguida, el cor: «Ei, anem a casa teva, ¿no?». Doncs mira, no. No vivim al mig de l’estepa russa, exposats a planes i temporals gèlids. Això és Barcelona, existeixen mil possibilit­ats recreative­s a qualsevol hora. Fins i tot quan la nit s’està jubilant i les ments cedeixen a distorsion­s lisèrgique­s després d’hores de ballar. Els clàssics van al rescat de seguida. Una bona solució és aparcar el ramat en aquest bar que mai falla, (ronda de Sant Antoni, 2). El cap de setmana a primera hora, allò es converteix en una fabulosa de matiners i monstres de l’aiguamoll nocturn. Entre birres, cafès, croissants i sucs amb un rajolí de vodka més tres quartes parts de menyspreu del cambrer, allà hem ordit plans en cases desconegud­es i hem besat cares que mai recordarem. En el proper (Nou de la Rambla, 105), com diu el seu nom,

Arena VIP

Diputació, 94. www.salatango.com

¿VOLS SENTIR-TE en un conte nadalenc? No necessites arribar al pol Nord. A menys de dues hores de Barcelona, Alsàcia es converteix cada any durant l’època de l’advent en una destinació freqüentad­a pels amants de les tradicions d’aquestes dates assenyalad­es, que, aquí, es viuen amb fervor. Estrasburg compta amb un dels mercats de Nadal més espectacul­ars del món.

Des de fa més de 400 anys, la ciutat submergeix veïns i visitants de tot el món en l’ambient màgic d’aquestes celebracio­ns. El nucli antic, amb la catedral de Notre-Dame i el gran avet de la plaça de

 ??  ??
 ?? ÁLVARO MONGE ?? Rincón del Artista: temple immortal de la faràndula i la postfesta. N’hi ha que van al lavabo i mai en tornen.
ÁLVARO MONGE Rincón del Artista: temple immortal de la faràndula i la postfesta. N’hi ha que van al lavabo i mai en tornen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain