El Periódico - Català - On Barcelona

Bar Viu, punt de reunió cool de Gràcia

El Bar Viu sembla una cosa, però n’és moltes altres. Aquest local polifacèti­c, on qualsevol tarda se’t pot fer matinada, s’ha convertit en el punt de reunió ‘cool’ de Gràcia

- Albert Fernández albertffer­nandez@gmail.com

ON ARA ENS rep aquesta entrada ampla de portes vermellose­s adornada amb plantes, abans hi havia una contraport­a pesada i estreta, que portava a un bar fosc, carregat de decibels heavys i mirades receloses (atenció, que això segons el dia que fos tenia el seu què). L’acollida amable i desperta que ens ofereix el Bar Viu d’entrada dona una idea dels horitzons ampliats als quals aspirava després de reformar de dalt a baix aquest bareto metaler i hermètic del carrer de la Perla on gairebé ningú entrava.

La seva formulació és tan senzilla com difícil de trobar: ambient espumós, bon gust musical i, per descomptat, bona beguda i tapes que ressuscite­n. Quan et serveixen la primera, tot el soroll del dia ha quedat enrere, perquè en aquest local extraverti­t només es respiren bones vibracions i fraternita­t.

PARROQUIAN­S D’ALTA VOLADA

La música se sent tan bé com les converses, no veus cap gest ansiós enlloc de la barra, i sembla que aquí tothom sigui amic. S’hi està a gust. Enric, el propietari, no perd el somriure mentre rememora que, quan va obrir fa gairebé tres anys, realment tots els que hi anaven eren amics. Els seus amics, en concret. A poc a poc, l’aurèola del local ha anat creixent, fins a fer-se amb una colla de parroquian­s d’alta volada: famosets, la clàssica tropa que no perdona la canya de mitja tarda, alegres noctàmbuls, els que surten del cine amb ganes de fer tertúlia, i membres distingits de les associacio­ns de les festes del barri.

La línia que mana a la sala és la música negra. Soul i funk del bo, vingui d’on vingui. També hi ha accés per a l’electrònic­a, el pop o el boogaloo. Darrere la seva taula hi hem vist celebritie­s com Pepe Colubi punxant vinils reggae, i aquest desembre treuen el nas l’actor Artur Busquets i dos membres de Manel. Això sí, molts dels dj residents són clients habituals, com Santísima Trinidad, que decoren el bar a la balalà i li posen ciris al Josmar abans d’entregarse a una bacanal de hits i explosió.

La música és important, però al Bar Viu no fan broma amb el menjar. Entre el seu repertori generós de tapes tenen una ensaladill­a russa suprema, i un caneló XXL que et recordarà els de la iaia. Això sí, quan abaixin els llums del bar i comenci a planejar l’ambient nocturn, ja no et recordaràs ni de la teva mare. Quan circulen els chupitos de ratafia i els gins, els follets del ball s’animen. Els llums reboten pel sostre i es multipliqu­en les mirades galàctique­s: uns ballen amb la motxilla posada, com si allò fos el Sónar, i d’altres es murmuren a l’oïda igual que beurien de les mamelles d’una vella deessa. Aquest bar és molt viu. —

DARRERE LA SEVA TAULA HI HEM VIST ‘CELEBRITIE­S’ COM PEPE COLUBI PUNXANT VINILS

 ??  ?? Ambient espumós, bon gust musical, bona beguda i tapes que ressuscite­n.
Ambient espumós, bon gust musical, bona beguda i tapes que ressuscite­n.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain