El Periódico - Català - On Barcelona

REGALS DE PROXIMITAT

La campanya ‘Jo regalo talent local’ reivindica per a aquestes festes els productes únics i amb ànima de dissenyado­rs, artesans i petites marques

- PER Xavi Datzira @onbarcelon­a

TIC, TAC, S’ACOSTA el Nadal i toca pensar en els regals. El pla A consisteix en el de sempre, és a dir, anar als carrers més comercials o grans magatzems per aguantar cues i aglomeraci­ons amb l’objectiu de comprar qualsevol cosa que estigui de moda. Això sí, segurament haurà sigut produït a milions de quilòmetre­s de distància, en condicions laborals dubtoses i a gran escala, raó per la qual no tindrà res d’original. El pla B és molt més fàcil del que sembla (i, sense cap mena de dubte, molt més pròxim): confiar en els dissenyado­rs, artesans i petites marques locals.

Una cosa que permet, a més, viure les festes d’una manera més conscient i sostenible, perquè igual que cada vegada més persones s’animen a comprar aliments de quilòmetre 0, també existeixen bones alternativ­es per a l’època més consumista de l’any. Per posar les coses el més fàcil possible, més de 100 marques s’han unit en la segona edició de la campanya Jo regalo talent local, que tant a través de la seva web (www.yoregalota­lentolocal.com) com a través d’Instagram (amb l’usuari @Yoregalota­lentolocal), reivindica la feina dels creadors del nostre entorn. No només perquè les seves peces tenen un impacte ecològic moltíssim menor, sinó també perquè són úniques, creatives, de qualitat i tenen ànima.

En aquest sentit, la campanya posa sobre la taula una enorme varietat de productes de proximitat, elaborats a mà i a petita escala per marques, dissenyado­rs i artesans que treballen amb proveïdors locals, afavorint el comerç de proximitat i fomentant l’economia del territori.

DIRECTORI DE MARQUES. Per fer una ullada ràpida a totes les propostes, la web de la iniciativa conté un directori amb totes les marques adherides, que es divideixen en joieria, bosses, moda, decoració, papereria, infantil, il·lustració, ceràmica i fins i tot productes per a mascotes, així com botigues i mercats que connecten amb aquesta mateixa filosofia. La gran majoria són catalanes, però també n’hi ha de Madrid, Galícia, el País Basc, Andalusia o València.

Entre totes les propostes, es troben les joies artesanes de Cluc, les peces de ceràmica fetes a mà de Listening Cups, les il·lustracion­s de Nathalie Ouederni o les motxilles 100% made in Spain dels valencians Botó de Cotó.

ELS CREADORS DEL NOSTRE ENTORN ELABOREN PECES ORIGINALS, DE QUALITAT I AMB UN IMPACTE ECOLÒGIC MENOR

 ??  ??
 ??  ?? A dalt, il·lustració de Nathalie Ouederni, ceràmica de Listening Cups i motxilles de Botó de Cotó. A sota, el taller de joieria de Cluc.
A dalt, il·lustració de Nathalie Ouederni, ceràmica de Listening Cups i motxilles de Botó de Cotó. A sota, el taller de joieria de Cluc.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain