El Periódico - Català - On Barcelona

QUE TORNI ‘ESTA COCINA ES UN INFIERNO’

- Òscar Broc oscar.broc@gmail.com

Marsterche­f ens fa creure que Los Chunguitos cuinen millor que René Redzepi i aplaudim amb els peus. A Netflix hi ha més concursos de cuina que ‘fachalecos’ en una convenció de Vox. Estem en l’edat d’or de la gastronomi­a televisada, diuen, però cap productora ha sigut capaç d’aconseguir les cotes de genialitat del llegendari Esta cocina es un infierno.

Estrenat a Telecinco el 2006, aquest format pioner va entrar a les nostres sales d’estar com un cop de guitarra d’Iron Maiden en un sepeli. Dos equips de famosos amb perfils psicològic­s inestables convivien en una mansió, aprenien a cuinar i competien per preparar el millor sopar a la gala setmanal. La seqüència inicial de Salvem el soldat Ryan sembla una sessió de reiki al costat d’aquell còctel Molotov que barrejava Masterchef, Trainspott­ing, Holocausto caníbal i Hotel glam. Leticia Sabater, Ernesto Neyra, Bienvenida Pérez, Pino d’Angiò... L’esquadró de concursant­s era una oda al trastorn, però el millor van ser els cops de matxet que es van donar Bárbara Rey i Sergi Arola. El xef català, amb la psique feta miques com DiCaprio a Shutter island, i en altre temps vedet, amb sobredosi d’ego i paranoia, van empènyer el xou cap a un abisme de deliri i histèria que encara avui, al rememorar-ho, em produeix esgarrifan­ces.

¿Com és possible que ningú hagi vist el potencial de recuperar aquest format punk? A casa ja estem farts del tuf familiar de Masterchef, de tant respecte reverencia­l per la gastronomi­a. ¡Volem un cop de guitarra heavy que ho arrasi tot! Per això, ara més que mai, necessitem el retorn d’Esta cocina es un infierno: Maestro Joao, el petit Nicolás, Rosa Díez, Felisuco i Pocholo ja esperen amb el davantal posat. —

ERA UN CÒCTEL MOLOTOV QUE BARREJAVA ‘MASTERCHEF’, ‘TRAINSPOTT­ING’ I HOTEL GLAM

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain