El Periódico - Català - On Barcelona

En família. Dàmaris Gelabert, en clau simfònica

La intèrpret i compositor­a d’èxits com ‘Bon dia’ i ‘Els mosquits’ actua al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i els cors de l’Orfeó Català

- Eva Melús evamelusf@gmail.com

ELS PREMIL·LENNISTES VAN APRENDRE a dir bon dia amb la música d’Els Pets, però tots els que van venir després ho han fet amb Dàmaris Gelabert. La im- parable musicotera­peuta, compositor­a i cantant de hits escolars com Els dies de la setmana, Endevina les vocals i Els mosquits oferirà dissabte, dia 14, al Pa- lau de la Música, el concert Dàmaris Gelabert Simfònica, acompanyad­a de l’Orquestra Simfònica del Vallès, els cors de Petits i Mitjans de l’Orfeó Català, i el cantant i actor Eloi Gómez.

Gelabert va gravar el seu primer disc, Tot sona!, el 1998. Al cap de 21 anys, Tot Sona dona nom a una metodologi­a d’aprenentat­ge a través de la música, un espai de formació per a professora­t i músics, i també la discogràfi­ca Tot So- na Records, amb seu a Cardedeu.

Des d’aquell Tot Sona! ha llançat 15 discos i un canal de Youtube amb més de 1.400.000 subscripto­rs, i va guanyar un premi ARC el 2018 a la millor gira per a públic infantil i familiar. El novembre de l’any passat, va presentar És l’hora del jazz al 50è Festival de Jazz de Barcelona, acompanyad­a d’artistes com Carme Canela. La intenció era acostar el gènere als més petits.

Gelabert ha repetit fórmula amb És l’hora de l’orquestra. Les 12 cançons d’aquest treball formaran el repertori del concert Al Palau de la Música. Junt amb cançons clàssiques del segell com Bon dia, hi ha un tema compost per a l’ocasió que reflecteix el poder evocador de la música d’una orquestra.

‘LA PETITA CAPMANY’ I MR. SCROOGE

De la cartellera teatral familiar cal destacar la programaci­ó del Petit Romea (Hospital, 51), que comença amb La petita Capmany, diumenge, 15, a les 12.00 (16 €). És un homenatge a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, que la imagina de nena; estarà a la cartellera dos diumenges més, fins al 29. I la companyia La Trepa recupera Conte de Nadal, de Dickens. Els esperits del Nadal passat, present i futur visitaran l’avar Scrooge al seu saló en un musical que es podrà veure cada dissabte i diumenge fins al dia 23 (17.30 hores, 12 €). —

 ??  ?? Dàmaris Gelabert Simfònica Palau de la Música (Palau de la Música, 4-6)
Horaris
Dissabte, 14, a les 17.00 i 19.00 hores
Preu
25 i 32 € (adults), 15 i 18 € (a partir de 2 anys)
Dàmaris Gelabert Simfònica Palau de la Música (Palau de la Música, 4-6) Horaris Dissabte, 14, a les 17.00 i 19.00 hores Preu 25 i 32 € (adults), 15 i 18 € (a partir de 2 anys)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain