El Periódico - Català - On Barcelona

LA NIT DE CAP D’ANY NO ÉS (NOMÉS) EL 31

Si odies arribar al dia 1 amb més mala cara que Rivera després de les eleccions però, com Massiel, t’és impossible dir que no a un bon sarau, la teva solució són les ‘festes falses’

- Abel Cobos abelcobos@gmail.com

El dia 1 de gener. El primer dia de l’any. Reunió familiar, dinars abundants i llargues sobretaule­s. Felicitat en vena. En teoria, és clar, perquè quan et sona l’alarma, al teu cos li venen més esgarrifan­ces que a Corbyn quan sent la paraula brexit. Te’n vas anar a dormir a les set, després d’una festa llarguíssi­ma que et va fer pensar «ja soc gran per a aquestes coses». Toca vestir-se a correcuita, intentant arreglar la teva mala cara al mirall perquè no es noti que ahir vas vomitar en una parada de bus, i tot per aguantar amb una ressaca descomunal els insults a Greta Thunberg del teu cunyat, acompanyat­s per una tirallonga de lloances a Vox.

Si no et veus capaç d’aguantar un Any Nou més així però, com Massiel, t’és impossible dir que no a una bona festa, hi ha una opció per no quedar-te sense discoteca i que la teva presència al primer dinar de l’any no es redueixi a la d’un cadàver com el d’Este muerto está muy vivo: anar a les festes falses, és a dir, aquelles que celebren la nit de Cap d’Any, el Nadal o fins i tot Reis en una data incorrecta perquè el dia de la celebració oficial en qüestió puguis anar tan fresc i arreglat que la resta de familiars semblin, en comparació, membres del repartimen­t de la pel·li Cats.

DOBLET A LA SALA TANGO

La Sala Tango (Diputació, 9) diu adeu al 2019 amb un doblet. Aquest divendres, 27, POPair especial ABBA, aprofitant

que aquest any s’han complert 45 anys de la seva vic- tòria a Eurovisió. Per celebrar l’estreta relació dels su- ecs amb el festival, hi haurà alguns dels seus elements més caracterís­tics: purpurina i homosexual­s, ja que el local és un històric del Gaixample. Tot i així, és un es- pai heterofrie­ndly, i l’únic requisit per venir és que et sentis una dancing queen. I dissabte, 28, tindrà lloc la segona entrega del fake new year a la Sala Tango amb la festa Dick’s, que comptarà amb drag queens, gogós i música amb un toc més urbà (principalm­ent hits de reggaeton, remixos i electrònic­a) que la festa de lavi- gília, caracterit­zada pels seus ritmes molt més pop.

A més, aquest divendres, 27, el Hellfire Metal Club (Violant d’Hongria, 128) celebra el Cagatió satà- nic, per a aquells als quals l’esperit nadalenc els pro- voca urticària: «No tothom congenia amb la sobredo- si de sucre i els caires ridículame­nt edulcorats que caracterit­zen aquestes festes. Així que vine a apallis- sar el tió i descarrega així tota la ràbia acumulada», diu l’organitzac­ió de la festa. El tió de les tenebres (el nom d’aquesta simbiosi entre la nina Annabelle i el tronquet de la teva infància) cagarà premis per a tothom, no serà un sorteig. Cadascun dels assistents rebrà un número així que arribi al local i, després d’apallissar el tió amb una rèplica d’una arma, bastó o, directamen­t, a plantofade­s, s’emportarà un formidable premi defecat.

Però no és l’únic esdevenime­nt amb premis. Luz de Gas (Muntaner, 246) organitza la Festa dels 80 de Reis el dia 2 de gener. Per setè any consecutiu tindran un rei mag repartint regals (només als 150 primers assistents) a ritme de hits clàssics. Obre les portes a les 23.45 hores i l’entrada és gratuïta, tot i que requereix una contraseny­a que publicaran a les seves xarxes.

UN TOC LLATÍ

A Habana Barcelona (passeig de Joan de Borbó, 74) divendres, 27, també hi ha una celebració fake. En concret, el Nadal, que durant cinc hores rebrà un toc llatí per als amants de la salsa i els ritmes clàssics del continent americà. La Gran Festa Salsera Nadalenca començarà mitja hora abans de la mitjanit i l’entrada costa 10 €.

Si tampoc et ve de gust una festa gaire dura, però vols acomiadar el 2019 prenent-te una copa i recordant el millor que ens han deixat aquests 12 mesos amb un somriure, Abaixadors­10

organitza aquest dissabte el xou Venga Monjas & Miguel Noguera Hits 2019,

una estranya vetllada de dues hores de durada en la qual els populars còmics interpreta­ran en directe la seva recopilaci­ó anual al bar de moda del Born. Potser no serà la festa amb la música més ben cantada que se celebri a la ciutat, però almenys asseguren que serà de les més divertides.

MÚSICA ELECTRÒNIC­A

I si ja tens l’agenda ocupada fins a Cap d’Any, no et preocupis perquè Pachá Barcelona t’ofereix l’alternativ­a de celebrar la falsa nit de Cap d’Any no abans, sinó després. L’esdevenime­nt, anomenat New Year’s Day, proposa començar el nou any amb música electrònic­a per a aquells que no van poder –o no van voler– desfasar-se el frenètic 31 de desembre, i així començar el 2020 amb la dignitat íntegra, però sense renunciar a una bona festa. —

 ?? SEBASTIÁN PEINADO ?? El ‘Cagatió satànic’ de Hellfire Metal Club. ‘POPair especial ABBA’, a la Sala Tango.
SEBASTIÁN PEINADO El ‘Cagatió satànic’ de Hellfire Metal Club. ‘POPair especial ABBA’, a la Sala Tango.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain