El Periódico - Català - On Barcelona

EL BALL DE LA DÈCADA

Aquesta nit de Cap d’Any marca un nou inici colossal, que mereix una celebració de traca. Abans que el canvi climàtic desglaci tots els glaçons de la copa, ballem com si fos la nostra última dècada a la Terra

- Albert Fernández albertffer­nandez@gmail.com

ho veig. A tu et va la festa i les ballarugue­s, especialme­nt quan es tracta de rebre un any tan rodó com el 2020. D’acooord, que tècnicamen­t no comencem la dècada fins que s’acabi el 2020, ¿a qui li importa? A més a més, si em parles d’anys dioclecian­s i numeracion­s astronòmiq­ues romanes, almenys treu-te la neula de la boca. El cas és que, si tens aquest gran convencime­nt ritual, ja sigui místic, astrològic, hedonista o catastrofi­sta, que aquesta nit de Cap d’Any, dècada o decenni cal celebrar-la amb magnificèn­cia, o encara que només et vulguis escapar de la Patrulla dels Jocs de Taula després del raïm, a Barcelona no et faltarà pista.

A veure, mirem on es pot anar. Si no et vols complicar la vida, et diré que de vegades rendir-se a l’evidència dona grans resultats. Les discoteque­s majors, les que sempre et passen primer pel cap, segueixen allà per alguna cosa: ho fan bé. Apolo (Nou de la Rambla, 113), per exemple, l’arma molt tremenda amb New Year’s Eve 2019: Nitsa Allstars. Astin comptarà amb la solvència darrere els plats d’un mestre com és Marc Piñol, juntament amb els sets de Dafoe, Kine- tic System i Nico, dos rookies del techno que et faran suar, més Phosky i Oma To- tem. A la sala principal, Nitsa Club retrà culte a un parell de veterans residents: Shelby Grey i Kosmos. Els acompanya- ran Arnau Obiols i JMII, i, tancant el line up, la faran grossa Dj Rosario i Ferdiyei en representa­ció de Somoslas, la festa queer de l’Apolo.

A l’altre costat de la ciutat, l’altre big gun del discoteque­ig alternatiu, Razz- matazz (Almogàvers, 122), no vol mal- gastar el joc de paraules que els serveix la reina absoluta d’aquest 2019: han ba- tejat la seva festa de Cap d’Any 2019 La Razzalia! No fa falta ser gaire astut per endevinar que no faltaran tra-tràs en les diverses sessions que es reparteixe­n per les seves cinc sales: Amable + Legoteque al Razz Club, Baldo a The Loft, TVMNSTR + Lovers a Lolita, i així segueix fins que hagis perdut tot el cotilló. Si hi arribes aviat, samarreta de regal, i si vols, et pots menjar el raïm amb ells.

BALLAR AL COSTAT DEL MAR

Com que vam néixer al Mediterran­i volem ballar al costat del mar, Pacha Barcelona (Ramon Trias Fargas, 2) no ens deixarà penjats. Una altra festassa a ritme de hip-hop i R&B amb els dj residents Marshall Night i Alberto Herrera. Ah, i diuen que «el dress code és relaxat», no ens hem de preocupar: «Smart casual» és la consigna, diuen (inseriu emoti).

Però si el que de debò t’importa és aïllar-te de l’entorn i fusionar-te en un sol element amb la música com un Jedi de la nocturnita­t, el teu lloc és Laut (Vila i Vilà, 61). El seu New Year’s Eve Guateque

amb Poly-Rythmo Club agitarà la pista fins a les 6 del matí amb les bones arts de So Tupinamba (fundadora de PolyRythmo Club), que estarà acompanyad­a de dos dj habituals, Tamarinde i Ishmael Sustraivib­ez. Groove, psicodèlia afrollatin­a i decibels de qualitat, més una hipno- si vibrant i nítida de feixos de llum.

Altres apostes segures són les sessions MOOG The 2020,a Moog (Arc del

iPER AÏLLAR-TE DE L’ENTORN, LAUT; PER PETARDEJAR, BELIEVE; PER A LA SALSA, CASA BONAY

Teatre, 3), amb els dj Gus van Sound, Ruben Seoane i 6tma; la ¡Festa Cap d’Any!, que organitza la productora Canada a la Sala Upload (plaça Major, 9, del Poble Espanyol) i que obrirà els seus telons als artistes i la gresca d’Hidrogenes­se i Bad Gyal en format dj set, i la salsa que trobaràs a l’after party glamurosa de l’NYE at Casa Bonay (Casa Bonay, Gran Via de les Corts Catalanes, 700). Ocaña (plaça Reial, 13-15) també organitza una New Year’s Eve Glove Party Special, amb dues pistes de ball i una sala sorpresa per al delicte.

‘HITS’ AMB BARRETINA

Entre les festes LGBT, ens encanta l’ambient del Cap d’Any amb Allioli Olé, que convertirà el Believe (Balmes, 56) en un temple del petardeig, a base de hits amb barretina. Sens dubte, l’emplaçamen­t més carismàtic per a una gresca diferent ens l’ofereix Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12). La seva festa de Cap d’Any sota els arbres del pati, a base de descàrregu­es d’electre experiment­al, techno i funk, rematada amb les visuals de Melanie-wifi i aquest chupito o canya gratis que t’emportes si arribes abans de dos quarts de dues, eleven l’ànima i promouen la fraternita­t. És clar que per ballar amb magnificèn­cia no fa falta pujar a la Mansió Tibidabo. Això sí, no escatimis en purpurina i oblida’t de posturejos. Per estrenar la dècada, cal atrevir-se amb balls absurds, estil Tik Tok: sense sentit del ridícul. Balla a tomba oberta. Balla-ho tot. Balla-ho bé. —

The Barcelona Edition

Fairmont Rey Juan Carlos I

Anys 20

 ??  ??
 ?? SARA HERNÁNDEZ / SARA LLOBET ?? A dalt, una festa de Cap d’Any a Razzmatazz; a sota, l’animat ambient de la Sala Laut.
SARA HERNÁNDEZ / SARA LLOBET A dalt, una festa de Cap d’Any a Razzmatazz; a sota, l’animat ambient de la Sala Laut.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain