El Periódico - Català - On Barcelona

GRETA THUNBERG AMB CUA DE PEIX

La companyia Dreams Teatre, especialis­ta a actualitza­r clàssics, estrena al Jove Teatre Regina ‘La sireneta i l’illa de plàstic’, una versió ecologista

- Eva Melús evamelusf@gmail.com

FA 25 ANYS QUE LA COMPANYIA Dreams Teatre versiona contes clàssics amb una mirada actual i fa servir la dansa o la música com a eines infal·libles. A La sireneta i l’illa del plàstic, la seva última producció, han visitat un dels contes més coneguts de Hans Christi- an Andersen, catapultat fa ja tres dè- cades per la màgia de Disney (sí, sem- bla mentida, però la pel·li és de 1989). L’Ariel del teatre s’assembla més a Greta Thunberg, regurgitad­a enmig d’una batalla per evitar que el plàstic acabi amb els oceans.

Jove Teatre Regina (Sèneca, 22)

Dissabtes i diumenges, a les 17.30 hores De l’11 de gener al 2 de febrer

12 € Recomanat a partir de 3 anys

Com en el clàssic, aquesta sirene- ta compleix 15 anys i la posada de llarg li permet sortir a la superfície per veure la lluna. No obstant, les notícies sobre una gran illa de plàstics i residus al mar entela el feliç mo- ment. La petita nereida sap que no- més el petó d’un príncep podria transforma­r-la en humana per solu- cionar el problema sense descobrir l’existència de les sirenes i posar-les en perill. En ple dilema apareix en escena un noi de sang reial, acompa- nyat de la seva mare, addicta al mòbil. Només el temps dirà si ell serà l’elegit per ajudar la sireneta en la seva missió.

HOMENATGES A DISNEY

Potser perquè la història original d’Andersen tenia un rerefons i un final realment trist, Dreams ha preferit dedicar més homenatges a Disney. Els dolents, per exemple, són una medusa malvada i el seu temible tauró. Inevitable recordar Morgana i Glut, el seu tauró blanc. No obstant, el mal sempre es reinventa i com a novetat, entrarà en acció un pirata que pesca sirenes.

Cap problema. L’heroïna de la història tindrà el seu costat a una estrella de mar que l’ha cuidat des de petita, un pop amb accent andalús que li fa de guardaespa­tlles i un cranc encarregat de la seguretat marina.

La història pretén cridar l’atenció, fins i tot entre els més petits, sobre un problema real, l’augment dels residus plàstics al mar, i també és un al·legat a favor de la singularit­at individual. Hem d’estar orgullosos de com som i defensar per igual totes les espècies del planeta. —

en una llibreta, en un tros de paper per agafar-lo mentre es mengen els 12 grans de raïm, a l’ordinador, al mòbil o fins i tot gravar una nota de veu dirigida a un mateix… És igual el format, la qüestió és que el gran clàssic d’aquesta època són els famosos propòsits d’any nou i, transcorre­guts 10 dies del 2020, ja es pot intuir si es compliran o no. Perquè a aquestes altures ja s’haurien d’haver començat a establir les bases per, com a mínim, intentar-ho. No hem d’oblidar que, tal com sostenen els experts, una vegada definit l’objectiu (que sigui realista i depengui d’un mateix), el següent pas consisteix a passar a l’acció.

Quan un propòsit és assequible –deixar de menjar brioixeria industrial, per exemple– potser no fa falta recórrer a ajuda externa. Però quan els desitjos són més ambiciosos, sempre és una bona idea posar-se en mans d’especialis­tes que ens ajudin a traçar un pla d’acció eficaç i saludable per aconseguir-los. En aquest sentit, no hem d’oblidar mai que no existeixen remeis màgics ni dreceres, així que és millor desconfiar de qui els ofereixi. Els millors profession­als sempre tracen un pla d’acció basat en petites metes per anar avançant pas a pas.

A més, s’ha de tenir en compte que, per naturalesa, l’ésser humà és resistent al canvi, especialme­nt quan implica un sacrifici. Per això, és vital que el cos es vagi acostumat a aquests nous hàbits, que els vagi assumint i convertint en una cosa pròpia. De fet, els especialis­tes diuen que es necessiten 21 dies perquè una nova idea s’assenti en el cervell.

En tot cas, ja sigui per sentir-se millor amb un mateix, per salut, per evoluciona­r, aprendre coses noves o sentir noves emocions, qualsevol propòsit està més a prop si el camí es recorre en companyia. Per això, On Barcelona recull en les pàgines següents les propostes de tot tipus de profession­als i serveis que comparteix­en un mateix denominado­r comú: fer del 2020 un any extraordin­ari.

SENTIR-SE BÉ

 ??  ?? ‘La sireneta i l’illa de plàstic’
Horari
Preu
‘La sireneta i l’illa de plàstic’ Horari Preu
 ??  ?? ES PODEN ESCRIURE
ES PODEN ESCRIURE
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain