El Periódico - Català - On Barcelona

BONA FONDA AMB FORNS MORUNS A LA VISTA

El lletó i el porcell al forn són especials. Els espàrrecs de Navarra, un bon entrant, i la crema catalana, el millor final

- María Torres @onbarcelon­a

EN AQUESTS DIES DE FRED ve de gust deixar passar les hores en bona companyia i a la calor dels fogons encesos. El restaurant Asador Mesón El Abuelo, ubicat a prop de Barcelona, a Igualada, la capital de la comarca de l’Anoia, fa gairebé 40 anys que va obrir i durant aquest temps ha anat millorant les seves tècniques i adequant-se a una clientela cada vegada més exigent. El seu espai s’articula en un ampli saló, per a tot tipus d’esdevenime­nts i amb una capacitat per a 120 persones, i dues sales més per a fins a 70 comensals. Es tracta d’un negoci familiar que ofereix cuina tradiciona­l basada en els rostits. Els seus plats estrella són les carns a la brasa i els rostits en forn de llenya, com el lletó de Castella i Lleó o el porcell Marca de Qualitat de Segòvia, encara que entre les seves opcions es pot trobar, també, una extensa gamma de truites i plats de peix, com, per exemple, el lluç fresc a la planxa. L’Asador Mesón El Abuelo és avui un referent de la cuina lleonesa molt a prop de Barcelona.

Amb un bon nombre de receptes clàssiques, elaborades a l’estil castellà, resulta adequat per als que busquen paladejar les millors tradicions de la seva cuina. Treballa amb productes de primera qualitat: lletó IGP Castella i Lleó; porcell de Segòvia; mitjana gallega de vaca vella o entrecot i filet del País Basc.

Els ibèrics són de Huelva i les conserves, de Navarra. Entre altres reconeixem­ents, compta amb el de Maestro Asador i Maître Rotiseur. Està recomanat a la Guia Repsol des del 2012.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain