El Periódico - Català - On Barcelona

GEGANTS I BESTIARI PER CELEBRAR SANTA EULÀLIA

La tradició torna de la mà de les desfilades de les ‘Laies’ i del Ball de l’Àliga

- Núria Bonet @onbarcelon­a

SANTA EULÀLIA TORNA a omplir els carrers del centre de Barcelona de festa i de tradició. Es tracta de la festa major d’hivern de la ciutat i se celebra els dies 7, 8, 9 i 12 de febrer (dia de la festivitat de la copatrona de Barcelona). Entre l’extens programa, destaca el Ball de l’Àliga, l’exposició i desfilada del bestiari i el ball de les gegantes de la ciutat, que per un dia passen a dir-se totes Laia.

Els protocols del Ball de l’Àliga de la ciutat se celebren des del segle XIV a Barcelona. La imatge, acompanyad­a de la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaire­s d’en Perot Rocaguinar­da, encapçala aquest divendres una solemne desfilada que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina amb un dels actes més emotius i transcende­nts de la celebració: el tradiciona­l Ball de l’Àliga al presbiteri i davant de l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar (21.00 hores).

EL BESTIARI fantàstic de tot Catalunya està exposat al Palau de la Virreina però el diumenge 9, a partir de les 17.00 hores, sortirà en desfilada fins a arribar a la plaça Sant Jaume.

Una altra de les tradicions més esperades és el ball de les gegantes Laia, que rendiran homenatge a la patrona a la Baixada de Santa Eulàlia i a la plaça de Sant Jaume (dimecres 12; 18.30 hores).

LES GEGANTES DE LA CIUTAT PER UN DIA PASSEN A DIR-SE TOTES LAIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain