El Periódico - Català - On Barcelona

Ensaladill­a russa de classe alta

La Conservera és un modest local de l’‘upper Diagonal’ que serveix platillos a preus assequible­s i sabors mediterran­is i xilens

- Ferran Imedio

LA CONSERVERA (Santaló, 30) és a la zona alta. Però no busquis glamur en el seu senzill local. Ni preus per a gent adinerada. Ni sofisticac­ió en els seus plats. El seu nom no enganya. I els seus responsabl­es, el català Ramón Torres i el xilè Rodrigo Correa, tampoc. És un establimen­t on mana la cuina directa, que juga amb conserves, salaons i embotits. Ideal per prendre un vermut o alguna cosa més, perquè la carta és curta però variada i atractiva.

Aquests cuiners no van de genis per la vida, però serveixen una amanida russa que es pot considerar de les millors del barri. En el seu cas, no la preparen amb verdura crua, sinó amb adobats, que és, tal com explica Torres, la recepta que es feia originalme­nt a Múrcia.

LLIBRES A LES PRESTATGER­IES

A Torres li agrada explicar cada plat, i es nota que té passió, formació i moltes hores de lectura. Només cal fer un cop d’ull als llibres que té com a decoració a l’entrada i a les prestatger­ies que presideixe­n la sala.

Però també té sentit de l’humor, com es nota quan ofereix als clients seure a la taula alta del fons per posarlos mirant cap a Conca (hi ha un cartell antic de la ciutat just allà). I també nostàlgia, o gust pel vintage: aquelles ampolles antigues de Damm, aquell televisor carpetovet­ònic.

Tornant al menjar i a la beguda (tiren bé la cervesa, tenen vermut Fot-li i ofereixen tots els vins a copes), La Conservera també és un bon lloc per disfrutar del foie mi-cuit que preparen ells mateixos «amb ànima» i que acompanyen amb melmelada de zurracapot­e. I per tastar menjar xilè com el causeo d’agulla (un peix d’agulla que reposa en una torrada de pa amb amanida a l’estil cebiche i que llueix com a decoració una mica de gel picant i de coriandre) o la pichanga (un plat típic de les cantines de treballado­rs a base de xòped, formatge tendre, cebetes i olives kalamata). —

 ?? FERRAN IMEDIO ?? La sala de La Conservera, amb les prestatger­ies plenes d’objectes ‘vintage’.
FERRAN IMEDIO La sala de La Conservera, amb les prestatger­ies plenes d’objectes ‘vintage’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain