El Periódico - Català - On Barcelona

UN VINET I UN PARELL DE CROQUETAVI­RUS

- Òscar Broc oscar.broc@gmail.com

Mentre escric aquesta columna, el coronaviru­s ja es passeja per Espanya com un turista més. Però el que en altres països ha desencaden­at la paranoia i ha buidat supermerca­ts, a la nostra nació s’ha convertit, com no podia ser d’altra manera, en material per a bromes. Diuen que vivim en un país de pandereta. Error. A Espanya es va inventar la maleïda pandereta. Només aquí es pot fer una comparsa de carnaval de l’holocaust, amb militars nazis ballant música disco, jueus enfundats en uniformes de ratlles i forns crematoris de cartró pedra sense que a ningú se li ocorri qüestionar el dubtós gust de la iniciativa.

Si sis milions de morts no ens impedeixen fer conya, evidentmen­t que ens en riurem d’una simple pandèmia. No ho dic perquè Ana Rosa Quintana es prengués la temperatur­a en directe al seu programa, sinó perquè fa unes setmanes el restaurant pamplonès Baserriber­ri va saltar a la fama per incloure un nou pintxo a la seva carta: el croquetavi­rus. No he ingerit fongs psicoactiu­s. No et pessiguis. Ha passat.

El croquetavi­rus és una croqueta amb un emplatat trencador: la serveixen en una mscareta. Et poses la mascareta amb la croqueta a la zona de la boca i engoleixes l’aliment amb això a la cara. ¿Els ingredient­s? Xixina de pulmó de porc, home, que estem parlant d’una malaltia respiratòr­ia.

Doncs 500 unitats venudes en dues hores. Així és com donem la benvinguda els espanyols a una malaltia global, mentre esperem que un meteorit faci la feina que no farà el coronaviru­s. Ben mirat, sort que aquesta pandèmia no provoca infeccions d’orina: no crec que a la gent li agradés menjar-se les croquetes amb un orinal al cap.—

ÉS UNA CROQUETA AMB UN EMPLATAT TRENCADOR: LA SERVEIXEN EN UNA MASCARETA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain