El Periódico - Català - On Barcelona

La vida podria ser un ‘dumpling’

Dr. Zhang és un petit i animat restaurant regentat per una jove catalana que sublima el plat xinès a preus populars

- Ferran Imedio

LA VIDA PODRIA ser un dumpling i seríem tan feliços... Sempre que fossin com els que despatxa la cuina de Dr. Zhang (Sepúlveda, 137), un petit i animat local que regenta Elia Caral, dissenyado­ra gràfica catalana que bé podria dir que és mig xinesa malgrat que només va viure dos anys a Xangai. Però aquella estada li va provar de valent perquè a la tornada a Barcelona va deixar la seva feina davant l’ordinador per muntar un restaurant que dibuixa uns plats imbatibles. A més dels esmentats dumplings, broda els wontons, les sopes i els bowls.

SALMÓ, ÀNEC, ALBERGÍNIA...

Si li preguntes a l’elia pels dumplings clàssics de la carta, no et sabrà contestar amb exactitud: «Hi vam posar el de salmó amb curri mango de manera temporal i va agradar tant que s’hi ha quedat. Vam provar un temps amb el d’ànec amb teriyaki i va agradar tant que aquí segueix. I el mateix va passar amb el d’albergínia amb mel i amb el de carbassa amb curri». El seu relat exemplific­a bé el que passa a Dr. Zhang. Facin el que facin, ho broden.

L’amanida de noodles amb salsa de cacauet és tan bona que aprens a agafar els fideus amb els escuradent­s en qüestió de segons, per molt grapes que siguis. Amb els seus rotlles de primavera t’enrotllari­es a l’estiu, a la tardor i a l’hivern. Segur que la sopa amb pak choi i un dumpling a escollir (de verdura, pollastre o porc) mai sortirà de la carta. El seu wonton de mar i muntanya (llagostí i porc) amb arròs i oli de xili mereix un monument a qualsevol ciutat del sud de la Xina, d’on és originari.

I així es podria seguir amb els dumplings de bolets al vapor amb teriyaki, de porc a la planxa, de cacauet amb xocolata calenta i sal...

El que és bo de Dr. Zhang no només és el menjar. També els preus; perquè te’n facis una idea, els menús de migdia costen, en funció de la seva longitud, 10,50 i 14,50 € (també hi ha fórmules amb bowls per 11,50 i 8,50). I la seva galeta de la sort, que inclou un missatge a dins de bon rotllo. —

 ??  ?? Amanida de noodles’amb salsa de cacauets i rotlles de primavera de Dr. Zhang. A. FROLOFF
Amanida de noodles’amb salsa de cacauets i rotlles de primavera de Dr. Zhang. A. FROLOFF

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain