El Periódico - Català - On Barcelona

Barcelona Beer Festival

Al Barcelona Beer Festival, una de les trobades més importants del sud d’europa, podràs tastar 672 cerveses de tot el món

- Ferran Imedio

MOLT PARLAR de l’oktoberfes­t i resulta que aquí es munta cada any per aquestes dates el Barcelona Beer Festival (BBF), una de les trobades de cervesa artesana més importants del sud d’europa. De divendres, 13, a diumenge, 15, La Farga de l’hospitalet acull la novena edició d’aquesta cita escumosa que l’any passat, ¡atenció!, va atreure 35.000 persones. La presència dels islandesos Smidjan Brugghus pot servir com a mostra per calibrar l’abast i el prestigi internacio­nal de l’esdevenime­nt: és la primera vegada que surten del seu país.

Però és normal amb una proposta tan potent i atractiva. Ja no és qüestió de quantitat (hi ha 159 aixetes, de les quals sortiran 672 cerveses i estands temàtics de Mèxic i Sardenya), sinó de qualitat. Per exemple, a l’espai Meet the Brewer, es pot conèixer en persona els creadors de les begudes, conversar-hi, descobrir les seves inquietuds i degustar tres de les seves últimes creacions. Allà hi haurà, per exemple, Soma Brewery, del català Ramon Prats, amo de la millor cervesera segons la puntuació de l’app Untappd, i La Pirata Brewing, elegida com la millor cervesera de nova creació el 2019.

Atès que l’oferta és marejadora, hi ha beer informers, guies que et sabran aconsellar. Des d’aquí recomanem la cervesa edició especial del BFF, perquè és una que només es podrà tastar aquests dies. L’ha elaborat la prestigios­a firma canadenca Les Trois Mosquetair­es (Quebec) i porta lactosa i cafè.

Una vegada calmada la set, que no tinguin por els que tinguin gana, perquè hi ha parades de menjar i degustacio­ns. Ni els que s’avorreixen a la primera. A més de música en directe, hi ha 35 activitats programade­s, com tallers, conferènci­es, tastos guiats... I premis. L’steve Huxley se l’ha guanyat l’estudiós i divulgador de la cervesa Albert Barrachina. I el Barcelona Beer Challenge, un concurs en què s’han inscrit 1.251 cerveses, repartirà medalles d’or, plata i bronze a les millors cerveses per estils, distingirà la cervesera que hagi obtingut més medalles i premiarà la cervesa revelació. —

 ??  ?? Moment en què punxen un barril per obrir-lo, en l’últim BFF.
JORDI BERTRAN
Moment en què punxen un barril per obrir-lo, en l’últim BFF. JORDI BERTRAN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain