El Periódico - Català

Barcelona preveu una ocupació hotelera del 80% tota la setmana

Els hotels del centre i els més pròxims a la Fira vorejaran el ple La cita quedarà lluny dels rècords a què va arribar el Mobile World Congress

- HELENA LÓPEZ BARCELONA PATRICIA CASTÁN

Malgrat tractar-se d’un dels salons d’alimentaci­ó i begudes més importants del món, la fira Alimentari­a no sacseja Barcelona –en el millor dels sentits de la paraula– com sí que passa amb altres grans trobades globals, com per exemple el totpoderós Mobile World Congress. Tot i això, el president del Gremi d’hotels de Barcelona, Jordi Clos, preveu que l’ocupació mitjana dels hotels de la ciutat durant la setmana superi el 80%, amb un impacte més important, com és lògic, en els hotels ubicats al centre i als voltants del recinte firal, que vorejaran el ple.

De motius n’hi ha uns quants. Per un costat, es tracta d’una fira molt més local que la de la telefonia mòbil, i on un gran nombre tant d’expositors com de visitants són de la zona, de manera que no requereixe­n plaça a cap hotel. Durant el recent Mobile World Congress els hotels van vorejar una ocupació del 100% i els apartament­s turístics, del 90%, tot un rècord per a un mes de febrer, temporada baixa per al turisme a la ciutat. Un altre dels aspectes pels quals l’impacte als hotels i restaurant­s és més baix és que no es tracta d’una fira exclusivam­ent profession­al, sinó que està oberta al gran públic, un públic que, a més a més, es passa menjant (i bevent) pràcticame­nt tot el temps que està a la fira, de manera que al sortir poca gana els pot quedar

Com a últim aspecte, encara que no menor, també s’ha de tenir en compte la notable reducció del nombre d’expositors respecte a l’any passat a causa de la crisi, cosa que repercutir­à tant en el sector hoteler com en el de la restauraci­ó.

/ ENTRE 250 I 300 EUROS LA NIT Malgrat que l’impacte econòmic i ciutadà d’aquesta fira no és tan rellevant com el d’altres, el president dels hotelers barcelonin­s insisteix en la importànci­a estratègic­a que aquests salons tenen per al sector hoteler. L’any passat, les fires i convencion­s celebrades al recinte firal de la capital catalana van suposar la gens menyspreab­le xifra de 2,5 milions de pernoctaci­ons.

Durant aquesta setmana –la fira comença demà i dura fins dijous–, per una habitació doble en un hotel de cinc estrelles al centre de la ciutat es paga entre 250 i 300 euros la nit. Un dues estrelles, a la mateixa zona i dates, es pot trobar a partir de 80 euros. Són quantitats en alguns casos superiors a les del Mobile World Congress, que tanca amb gran antelació quotes d’habitacion­s a preus concertats.

Un altre sector que espera treure partit d’alimentari­a és el del taxi, que s’està veient especialme­nt castigat per la crisi.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain