El Periódico - Català

Expectativ­es marianes

-

Hi ha gent convençuda que quan es coneguin els resultats de les eleccions andaluses i asturianes, s’acabarà aquesta espècie de període d’excepció que vivim, sense pressupost i amb el Govern de gira electoral permanent com si fossin els Rolling Stones reunits, una altra vegada. Esperem que els assisteixi la raó. Tant de bo tornem a equivocarn­os aquells convençuts que els nostres mals no hauran ni acabat de començar.

Tan bon punt se sàpiga si el PSOE ja ha tocat fons i deixa de sumar més derrotes que Rocky Balboa, o si la gran onada popular encara no ha arribat a la platja i el blau tenyeix també les terres no conquistad­es del nord i del sud, veurem finalment desvelat el tercer secret del marianisme, un secret més ben guardat encara que el famós misteri de Fàtima. Es presentara­n aquests esperats pressupost­os de l’any 2012. Sabrem finalment com es resol la intriga que neguiteja mercats, brokers i governants de tot el món: com es redueixen tres

Resulta molt probable que passem el 2013 amb eleccions, ajust, recessió i eleccions

punts de dèficit en plena recessió només a base de retallades i sense apujar els impostos. Si jo fos Rajoy, patentaria la fórmula, perquè hi haurà bufetades per aplicar-la i serà un gran negoci.

Si aquest escenari els inquieta, no es distreguin perquè just a continuaci­ó tenim una vaga general plena de suspens. Els sindicats es juguen aquest bé tan escàs i necessari que acostuma a ser la credibilit­at. El Govern descobrirà si, com creu, té barra lliure per seguir demolint l’estat del benestar públic a canvi de la promesa de benestar privat, o aprendrà que governar així comporta un cost que no sempre es pot o s’ha de pagar. Si aquests auguris els sonen massa pessimiste­s, es poden consolar pensant que resulta altament probable que el 2013 el passem fent aquest mateix circuit d’eleccions, ajust, retallades, recessió i una altra vegada eleccions. La bona notícia és que ja ens sabem el camí.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain